Sara Andrić (Tate Romanova) o glazbi, koncertima i kako je postala prva ambasadorica gumenih bombona
28. svibnja 2020.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Sara Andrić (Tate Romanova) o glazbi, koncertima i kako je postala prva ambasadorica gumenih bombona

U vremenima kada hrvatska glazbena scena doživljava svojevrsni procvat ističe se i ime Tate Romanova.

Bend je to iz Splita, iza sebe ima nekoliko uspješnih singlova, ispred njih je prvi studijski albuma, a osim specifičnog glazbenog opredijeljenja kojeg su nazvali drive-popom ističu se i po tome što imaju frontwoman.

U pitanju je Sara Andrić, sudionica showa RTL Zvijezde, djevojka koja tek završava srednju školu, a već se iskazala kao ozbiljni frontwoman, no posebna je i po tome što je, kako kaže za sebe, prva amabasadorica gumenih bombona. Voli glazbu, jedva čeka koncerte, veseli se odlascima u studio, ima stast prema kuhanju, hrani i Haribo bombonima.

Iako je danas popularno imati pjevačicu na čelu jednog benda, ti si se odvažila na taj ozbiljan potez još prije punoljetnosti. Što je za tebe značio poziv u ovaj bend i sada kad ste blizu prvog studijskog albuma možeš li reći da je to ono što si i očekivala?

“Poziv u bend je za mene bio velika stvar. Da mi je netko rekao da će mi se kroz godinu dana izrealizirati cijela priča s ekipom koja je sada tu, ne bi mu vjerovala. Sve se odvijalo veoma brzo i baš sam ponosna na svih. Imala sam sreću što sam u prvom razgovoru sa Šimom (op. a. Šime Barbarić, osnivač i autor pjesama u bendu) osjetila veliku povezanost i što sam naišla na ljude koji su zaista odlični glazbenici koji razumiju i poslovnu stranu posla.”

Tvoj glazbeni put počeo je još ranije, u RTL Zvijezdama. Kakvo je to bilo iskustvo za tebe?

“Show je za mene bio jedno lijepo iskustvo. Upoznala sam neke krasne ljude i osjetila veliku pozornicu sa samo 15 godina. Javni, televizijski popraćeni nastupi traže od tebe ozbiljnu koncentraciju, fokus i sigurnost. “Zvijezde” su bile dobra priprema i škola za sve što me čeka u budućnosti.”

Prije ove globalne pandemije koronavirusa bili ste se zatvorili u “Pavarotti” studiju u Mostaru i snimili cijeli materijal. Kako ti se svidio taj način snimanja velikog dijela materijala u kratkom vremenu?

“Uvijek se veselim odlasku u studio zato što znam da ćemo se “zatvoriti” na nekoliko dana i snimati bez dodatnih obaveza i distrakcija. Mi smo se već na prvom sessionu zakačili na studio i dinamiku snimanja. To je za mene najdraži aktivni odmor kojem se rado vraćam.”

Ovog proljeća i ljeta trebali ste krenuti i s velikim brojem koncerata, no sve je stalo zbog koronavirusa. Fale li ti koncerti i pozornica i kakvi su planovi po tom pitanju za ostatak godine?

“Svi smo bili pomalo tužni zbog toga, ali svima se dogodila ista situacija tako da nema plakanja. To vrijeme smo iskoristili za nove probe i nove stvari za drugi album. Trenutno samo radimo i ne razmišljamo previše o situaciji. Čekamo da prođe i radujemo se ljetu i koncertima. To nam u ovom trenutku najviše treba.”

Kako ste se odlučili baš za drive pop glazbeni žanr? Svi se nekako kreativno krećete u tom smjeru ili je ta odluka bila spontana?

“Odluka je bila spontana. Žanrovski nismo ograničeni, a naše pjesme smo često vizualizirali kroz neku vožnju slušajući prvi snimke. Ime drive-pop zvučalo nam je cool i kao ime i kao pravac koji određuje naše prve pjesme. Ne razmišljamo previše o tome da li je to neki spoj pop i rock glazbe ili samo naš osjećaj, već nam je bitno da ostanemo svoji, autentični i radimo što nam sve sviđa.”

Što radiš kad nisi u glazbi?

“U ovoj fazi privodim kraju srednju školu i paralelno se pripremam za državnu maturu, a inače jedem (lol). Iako sam izbirljiva po pitanju hrane, volim kužinu i kuhanje generalno. Bavljenje hranom me baš opušta. Volim fotografiju, kućne ljubimce čiji broj se stalno povećava, a trenutno sudjelujem i u izgradnji FIDO koncepta koji ide u vrlo zanimljivom smjeru.”

Što slušaš kad ne slušaš Tate Romanova?

“Slušam vrlo raznoliku glazbu. Od Lare Fabian i Celine Dion do rapa, ali doslovno. Trenutno sam preslušala diskografiju i live nastupe Machine Gun Kellyja koji me oborio s nogu. Nastojim od različitih glazbenih pravaca i izvođača izvući pozitivne segmente. Taj princip me ne stavlja u situaciju da kritiziram, osuđujem i tražim greške u glazbi.”

Koji je tvoj glazbeni guilty pleasure od domaćih i stranih izvođača?

“Migos od stranih izvođača. Baš su mi zabavni, a na domaćoj sceni isto ima kandidata i nije lako izdvojiti nekoga. Tereza mi je kraljica. S njom bih izašla i vani. Zvali bi naravno i Migose. Izlazak za pomest plesni podij.”

Čuo sam da si obožavateljica gumenih bombona. Kad bi mogla birati najdraže gumene bombone koji bi to bili i koliko si vrsta do sada probala?

“Gumeni su sve. Testirala sam većinu i znam baš puno o njima. Ovisna sam o slatkišima općenito što baš i nije neka pohvala, ali nema veze. Moj najdraži haribo je crveni. Kad je riječ o medićima prvo im jedem glavu pa ostatak tijela. Aligator je također odlično strukturiran haribo. Ima glavu i rep. Rep naravno prvi nastrada. Novija verzija Coca Cola hariba nije što je nekad bila. Umjesto okusa dali su prednost mirisu. Ja sam prva ozbiljna ambasadorica gumenih, da ne bi bilo zabune. Mnogi ne mogu izdržati želučani pritisak hariba, ali sve je stvar prakse. Vježbom do savršenstva!”