Lady Gaga otkrila “Chromaticu”, novi studijski album
29. svibnja 2020.
Music Box (11101 Članci)
Podijeli

Lady Gaga otkrila “Chromaticu”, novi studijski album

Čekanju je napokon došao kraj! Nakon što je singlovima “Stupid Love” i “Rain On Me” najavila spektakularan povratak dance-pop zvuku, Lady Gaga je objavila svoj šesti studijski album “Chromatica”, koji opisuje kao “apstrakciju” njene percepcije svijeta.

Album “Chromatica” sastoji se od 16 pjesama, a Lady Gaga je njegov naziv otkrila nedugo nakon objave najavne pjesme “Stupid Love”. Detalje o izdanju otkrila je tijekom razgovora za emisiju Beats 1 na Apple Musicu, u kojoj ju je ugostio popularni voditelj Zane Lowe. Gaga se tom prilikom otvorila i po pitanju privatnog života te je priznala da je stvaranje “Chromatice” za nju bio oblik terapije.

“Znam da vodim borbu s očuvanjem mentalnog zdravlja i da me ti problemi nekad ne čine funkcionalnom, ali to sam prihvatila. Oprostila sam si za sve načine na koje sam se nekad kažnjavala, jer sam se osjećala kao da nisam dovoljno dobra”, objasnila je.

Glazbenica je otkrila i razlog zbog kojeg je simbol albuma sinusoida: “To je simbol za zvuk. Zvuk je ono što me uvijek izliječi. Stvaranje glazbe mi je kroz dugi niz godina pomagalo da se nosim s traumama i to je fokus ‘Chromatice’… hrabrost i proces zacjeljivanja. Naučila sam da mogu percipirati život onako kako ja želim. To ne znači da ignoriram loše stvari, već da sama biram unutar kojeg okvira ih želim sagledati kao dio šire slike.”

Tjedan dana prije objave albuma, Lady Gaga je obožavateljima otkrila singl “Rain On Me”, koji se našao i na #1 poziciji Deezerove ljestvice najslušanijih pjesama u Hrvatskoj. Pjesmu je obilježilo i gostovanje popularne Ariane Grande, a glazbenice su u procesu snimanja pjesme i spota postale vrlo dobre prijateljice. Osim Ariane, na albumu su gostovali legendarni Elton John te K-pop skupina BLACKPINK, a upravo je dan uoči objave albuma objavila njihovu zajedničku pjesmu “Sour Candy”: umhr.lnk.to/LGSourCandyPR

Slavna je pjevačica nedavno sudjelovala u organiziranju humanitarnog online koncerta One World: Together At Home, na kojem je nastupalo skoro 80 imena, među kojima Billie Eilish, Paul McCartney i The Rolling Stones. Događaj je prikupio skoro 128 milijuna dolara, koji su donirani u svrhu borbe protiv koronavirusa.