Banja Luka Fest – novi glazbeni festival u regiji koji obavezno morate posjetiti!
10. lipnja 2020.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Banja Luka Fest – novi glazbeni festival u regiji koji obavezno morate posjetiti!

Prvi međunarodni glazbeni festival, Banja Luka Fest, u organizaciji agencije „Stars&more“ održat će se u tvrđavi Kastel, od 25. do 30. kolovoza.

Svečano otvorenje Festivala, o kojemu će uskoro biti više informacija, organizatori najavljuju kao dosad neviđeni glazbeni spektakl. Svjetske zvijezde, glamur, crveni tepih, spektakularni koncerti, brojne poznate osobe iz cijele regije, veliki broj medijskih kuća i posjetitelja i još puno toga održat će se u šest dana koliko će festival trajati.

Među svjetski poznatim imenima koja će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel, najviše pažnje svakako privlači najpoznatija fado diva Mariza. Čuvena portugalska glazbenica ove godine slavi dvadeset godina glazbene karijere i u okviru svoje slavljeničke turneje posjetit će i Banja Luku, što će nesumnjivo biti događaj za pamćenje.

“Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih popratnih sadržaja tijekom svih šest festivalskih dana želimo poslati pozitivne poruke iz Banja Luke kao mjesta dobrih susreta. Usprkos trenutnoj situaciji i mnogobrojnim izazovima, uspjeli smo dovesti velike izvođače kao što su Mariza, Luka Šulić iz 2Cellos, Amira Medunjanin, Zvonko Bogdan i Bijelo dugme. Ovo je tek početak. Cilj nam je da ovaj festival postane tradicionalan i da se od ove godine uvrsti na kartu najznačajnijih događaja u regiji iz oblasti kulture, umjetnosti i glazbe. Želja nam je pokazati sve potencijale koje Banja Luka ima, privući publiku iz regije i uključiti lokalnu zajednicu” rekla je Biljana Čigoja, direktorica Banja Luka Festa.

Festival će se održavati na vrlo atraktivnoj lokaciji, velikoj sceni tvrđave Kastel koja će za potrebe festivala biti posebno prilagođena.

Za potrebe ovog festivala organizatori pripremaju sjedeću platformu s kojom će Kastel zablistati u novom sjaju i tako publici ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom.