#svježasrijeda: Tiana Major9 – osvježenje na svjetskoj soul/R&B sceni
10. lipnja 2020.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Tiana Major9 – osvježenje na svjetskoj soul/R&B sceni

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike i medija u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je: Tiana Major9.

Tiana Major9 novo je ime na svjetskoj soul/R&B sceni, a status glazbene zvijezde u nastajanju može potkrijepiti priznanjima nekih od najvećih glazbenih medija. Billboard ju je proglasio glazbenicom „na koju treba obratiti pažnju“, a imenovana je i Vevo DSCVR izvođačem. Nakon uspjeha ostvarenog pjesmom „Collide“, objavila je „Think About You (Notion Mix)“, koja donosi ugođaj toplih ljetnih dana.

Pjesme koje Tiana piše nastaju pod različitim žanrovskim utjecajima. „Moja je glazba spoj svega što volim – R&B, hip-hop i jazz“, objasnila je pjevačica i rekla otkrila značenje njenog umjetničkog imena: „Major 9 akordi zvuče prekrasno i optimistično, na taj sam način željela dati posvetu jazz glazbi. Trudim se kreirati zvuk kakav publika još nije čula.“

Prije objave singla “Think About You”, pažnju je privukla pjesmom „Collide”, na kojoj je surađivala s glazbenim duom EARTHGANG. „Collide” je bila dio soundtracka hvaljenog filma Queen & Slim, a do danas je ostvarila skoro 20 milijuna streamova. Tiana i EARTHGANG pjesmu su uživo izveli na brojnim značajnim događajima, među kojima se ističu Soul Train Awards i Billboard „Women In Music 2019”.

#svježasrijeda playlista dostupna je za slušanje na linku: https://svjezasrijeda.lnk.to/playlista