Izniman čovjek i glazbenik, Tedi Spalato, novim izdanjem objedinio je kultne pjesme koje su označile njegovu bogatu 35-godišnju karijeru
12. lipnja 2020.
Music Box (10076 Članci)
Podijeli

Izniman čovjek i glazbenik, Tedi Spalato, novim izdanjem objedinio je kultne pjesme koje su označile njegovu bogatu 35-godišnju karijeru

Cijenjeni Splićanin Tedi Spalato predstavlja svojoj publici izvanserijski album “Sve ću preživit – U Lisinskom” s rasprodanog koncerta u Lisinskom, koji je bio jedinstven i emotivan,  baš onako kako to Tedi zna napraviti. Humanitarni koncert održan je organizaciji Hrvatske lige protiv raka i Scardone.

Ekskluzivno opremljeno digipack pakiranje sadrži bogatu knjižicu i sjajne fotografije koje otkrivaju svu čaroliju koncertaSnimka nastupa nedavno je prikazana na nacionalnoj televiziji tako da su svi koji nisu bili na koncertu mogli vidjeti Tedija u punom sjaju. A za takvu besprijekornu snimku zaslužan je Tomislav Mrduljaš, koji često surađuje s Tedijem pa dobro poznaje njegov senzibilitet.

Tedi je glazbenik koji vam ispuni srce svojim emocijama koje tako jednostavno i snažno prenosi izvedbom svake pjesme. On je Dalmacija u malom, resi ga spontani, iskreni humor, toplina u glasu, osjećajnost. Predivnu je zagrebačku atmosferu začinio i šalom pa je tako izjavio:

Ja san reka dva, tri puta – da mi 1999. godine Gibo nije napravija “Sve ću preživit”, pitanje je kako bi ja dalje zarađiva’. Ovako san uspija preživit’! 

I baš zbog svih svojih bogatstava redovito na koncertima okuplja različitu publiku, koja ga cijeni i nagrađuje pljeskom. Tako je bilo i ovog puta na pozornici zagrebačkoga glazbenog hrama gdje su mu se pridružili Zorica Kondža, Zlatan Stipišić Gibonni i Goran Rukavina orkestar, koji je bio proširen s gudačima ljubljanske filharmonije – apsolutno puni glazbeni pogodak. Toliko sjajnih nadahnutih glazbenika na istoj pozornici garancija je za nezaboravan koncert.

Zorica i Tedi otpjevali su kultnu “Zar je voljeti grijeh”, a s Gibonnijem je izveo jednu od najpoznatijih pjesama koju je baš Gibo i napisao za Tedija, a zbog koje je Tedi uspio preživit, kako se i sam zna našaliti – “Sve ću preživit”. Njihova povezanost seže u Gibonnijevu kolijevku jer je to mjesto njihovoga prvog susreta budući da je tada trinaestogodišnji Tedi išao na glazbenu poduku kod Ljube Stipišića Delmate, Gibonnijevog oca, koji je ostavio veliki utjecaj na Tedijev glazbeni izričaj.

Kultne pjesme koje su obilježile 35-godišnju Tedijevu karijeru, kao što su “Moje izgubljeno blago”, “Lipote gladan, jubavi žedan”, “Vidi li se šta odozgar”, neke su od onih koje vas čekaju na ovom reprezentativnom izdanju, a kao posljednja je tu izvanredna sedmominutna snimka pjesme Ljube Stipišića Delmate, “Dalmatino, povišću pritrujena”.

Tedi nam je povodom novog albuma izjavio: “Izlazak ovog albuma iz Lisinskog za mene je divna uspomena.Veliki orkestar s dijelom ljubljanske filharmonije pod ravnanjem maestra Gorana Rukavine sjajno je odsvirao koncert. Posebno mi je drago što je bio humanitarnog karaktera. Za sve se pobrinuo prof. Damir Eljuga. Zahvalni smo zagrebačkoj publici. Koncert je bio raznovrstan i aranžmanski šarolik. Obuhvatio je moj rad unatrag 35 godina.”

Foto: Igor CC Kelčec