Public Enemy pjesmom “State of the Union (STFU)” glasno protiv Trumpove administracije
21. lipnja 2020.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Public Enemy pjesmom “State of the Union (STFU)” glasno protiv Trumpove administracije

Public Enemy uvijek su bili jedan od simbola borbe za ljudska prava, borbe protiv bilo koje vrste nejednakosti, bilo da je u pitanju rasna diskriminacija ili neka druga tvorevina modernog svijeta.

Ovaj kultni rap sastav nije prestao biti glasan ni u novim teškim trenucima za američki narod. S novom pjesmom “State of the Union” bore se protiv Trumpove Amerike, a Chuck D s puno bijela poziva na destrukciju trenutne administracije.

Pjesmu je producirao DJ Premier i u pitanju je još jedan njihov klasični rap komad koji kulminira na refrenu snažnim riječima Chucka D-ja i Flave Flava:

“State of the union/ Shut the fuck up/ Sorry ass motherfucker/ Stay away from me.”

“Naši kolektivni glasovi su sve glasniji. Ostatak planeta je na našoj strani. Ali nije dovoljno samo govoriti o promjenama. Morate se pokazati i zahtijevati promjene. Ljudi moraju glasovati kao da o tome ovise njihovi životi, zato što doista ovise”, rekao je Chuck D.

Video spot za pjesmu “State of the Union (STFU)” režirao je David C. Snyder. Osim ove pjesme na streaming platformama počela se dosta vrtjeti i pjesma “Fight the Power”, veliki hit iz 1989. godine.

Izvor: Conquest of Paradise

Foto: Nikola Knežević