Otkrijte glazbu beogradskog benda Sitzpinker i poslušajte novi singl “Da li”
22. lipnja 2020.
Music Box (10952 Članci)
Podijeli

Otkrijte glazbu beogradskog benda Sitzpinker i poslušajte novi singl “Da li”

Pjesma “Da li” nastala je kao dio EP-ja “Podlo poštovanje“ (2018), a potom ponovo snimljena s producentom Andrejem Mladenovićem (Hill, Crvi).

Bend Sitzpinker odlučio je i kreirati svoj prvi režirani spot koji potpisuju studenti Fakulteta dramskih umjetnosti pod vodstvom Jane Anđić i Gvozdena Ilića. Pjesma “Da li” je veliki iskorak u stvaralaštvu Sitzpinkera i govori o mladosti, preispitivanju i težini donošenja životnih odluka. Ovi motivi poslužili su kao glavna inspiracija za stvaranje novog video spota.

Bend poručuje: „Kroz naš prvi spot želimo otvoreno pričati o nesigurnosti, anksioznosti ali i ljepoti i ljubavi. Stvaranja ovog videa je novo iskustvo za nas ali i za sve članove ekipe koji su sudjelovali u ovom projektu. Atmosfera sa seta se prenijela u svaku scenu našeg spota i sveukupno je možemo opisati kao emotivno i senzualno slavlje života i mladosti. U tom duhu, predstavljamo naš prvi samostalni spot i pozivamo publiku da pažljivo prati što dolazi u bližoj budućnosti!“

Bend Sitzpinker nastao je 2017. godine, a članovi su Dunja Mijačić, Danilo Ilić i Pavle Trifunović. Sitzpinker iza sebe ima EP pod nazivom „Podlo poštovanje“ i nekoliko singlova, među kojima se nalazi i pjesma “Metanoja” s Hali Gali kompilacije. Novim singlom i spotom za pjesmu „Da li“ najavljuje nova ambicioznija izdanja u 2020. godini.

Foto: Promo