Lika Kolorado sagradila svoju kuću
29. lipnja 2020.
Music Box (9479 Članci)
Podijeli

Lika Kolorado sagradila svoju kuću

Jedan od najupečatljivijih mladih regionalnih bendova, zagrebačka Lika Kolorado, čiji je frontmen glumac i radijski voditelj Filip Riđički, objavio je novi singl “Kuća” s hvaljenog drugog albuma “Kontura” (Classic Records).

Autor glazbe je Vanja Senčar, a Filip Riđički potpisuje i tekst novog singla koji kao da proročanski progovora o trenutačnoj situaciji u kojoj se cijeli svijet nalazi i svaki pojedinac pokušava pronaći neki svoj siguran prostor u kojem se osjeća dobro, sretno i spokojno.

“I ništa mi ne možeš tu, ovu kuću je sagradio zvuk. I ništa mi ne možeš tu, ovaj zid je sagradio zvuk”, refren novog singla simbolički nagoviješta eskapizam, koji nam je u vremenima u kojima se nalazimo i nužan i nametnut.

“Tijekom pandemije svi smo bili zatvoreni u kuće, koje su postale simbol sigurnosti, ali i potencijalnih problema zbog premalog prostora i međuljudskih odnosa. Upravo zbog toga novi singl Like Kolorado progovara o nekoj drugoj kući koja nije fizička, nego ju je sagradio zvuk, odnosno mi sami pomoću glazbe u vlastitoj glavi.”, kažu iz benda.

Novi singl Kuća” stiže nakon vrlo uspješnih singlova Gospođa” i “Spasoje” s albuma “Kontura”, objavljenog dvije godine nakon prvijenca “Smiješ zaurlat” (2018.) koji je Liku Kolorado pozicionirao među najperspektivnije mlade bendove u regiji. Aranžman novog singla potpisuje bend, produkciju, mix i master Srđan Sekulović Skansi, a za pjesmu je snimljen i lyric video koji autorski potpisuje Oliver Krivić.