Meritas i Jelena Radan najavile zajednički koncert na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila
13. srpnja 2020.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Meritas i Jelena Radan najavile zajednički koncert na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila

Tragom prošlogodišnjih koncerata koje su priredile kroz zajednički program When Tomorrow Comes tijekom Adventure, te rasprodani koncert “Fado” na Tvrđavi Barone, Meri Jaman, Anita Valo i Jelena Radan vraćaju se u Šibenik zajedničkim koncertom 31. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila gdje će predstaviti novo poglavlje zajedničkih nastupa.

Programski koncept pod nazivom “3 priče” u Šibenik donosi novu dozu glazbenog optimizma, snage i nade u bolje sutra. Sadržajno osvjetljava nove kontekste u kojima su se ljudi zatekli, te istodobno predstavlja i svjež umjetnički uzlet njenih autorica. Priče su to o sreći, tuzi i – ljubavi koja uvijek na kraju prevlada, ispričane na tri različita načina koji istovremeno sve elemente savršeno spajaju u smisleno glazbeno djelo.

Autorice su poželjele istovremeno spojiti i razdvojiti svoje izvedbe s idejom da publika doživi tri različite atmosfere – onu Meritasica, u izvedbama autorskih uspješnica poput Odjednom tiIgraOva ljubavUmjesto isprike, zatim Jeleninu izvedbu pjesama Voljet ću te sutraKad nas ne budeSjeti me se ljube, te onu zajedničku u kojoj predstavljaju svoje obrade cijenjenih autora poput Annie Lennox, Alanis Morisette, Amande Marshall, Neil Younga, Mando Diao i Duran Durana. Kako same kažu, svaka od odabranih pjesama uvelike je utjecala na njihov bogati autorski rad i oblikovala umjetnički senzibilitet svake glazbenice pojedinačno.

Željno iščekujući ponovni povratak na scenu, miljenice šibenske publike počastit će prisutne i premijernim izvedbama novih autorskih pjesama nastalih u “periodu tišine” koji je za njih bio iznimno plodan. Bez sumnje je da će kompaktna kombinacija tri jedinstvena vokala – Jelene, Meri i Anite – publici na tvrđavi ispričati nadasve zanimljive glazbene priče.

Ulaznice po cijeni od 100 kuna u prodaji su od utorka, 14. srpnja online i fizički. Iz Tvrđave kulture Šibenik ističu kako će se događanje održavati u skladu sa svim preporukama Stožera civilne zaštite i uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Foto: Davor Ivanović