Nord ima najjednostavniji spot koji nećete moći prestati gledati
16. srpnja 2020.
Music Box (10961 Članci)
Podijeli

Nord ima najjednostavniji spot koji nećete moći prestati gledati

Riječki Nord bend je o kojem se poprilično malo u Hrvatskoj zna. Iako sve što su radili proteklih sedam godina krije more zanimljivosti, njihova samozatajnost, pjevanje na engleskom jeziku, okrenutost ka stranom tržištu i nekoj drugoj publici pridonijela je tome. Sada, kad javnosti predstavljaju posljednji singl sa svog prvog i jedinog albuma, vrijeme je da podvuku imaginarnu crtu i da na domaćem terenu zaokruže svoj prvi krug.

Iako sedam godina postojanja zvuči puno, a jedan album u tom vremenu malo, sve što se između toga događalo, kritike koje su nanizali, neočekivane pobjede i nastupi te život koji se usput dogodio – sve to govori kako je Nord, bend koji se kreće između pop glazbe, hard rocka i metala, između alternativnog zvuka i progresivnog rocka, išao sebi pravim putem i točno je tamo gdje je trebao biti.

Nakon prvog albuma, “Play Restart” (2017.) Nord je spreman za drugi album. Njihov prvijenac odlazi u aktivnu mirovinu, a odlazak obilježava posljednjim videospotom, za pjesmu Lo-Hi koja se, simbolički, nalazi prva na albumu.

„Nisam nikako htio da ova pjesma ostane u drugom planu od ostalih na albumu, radi se o vrlo osobnoj pjesmi koja tekstom i glazbom vjerno ocrtava jedno od težih razdoblja u mom životu. Upravo se zato i rodila ideja da napravimo lyric video, kako bi i sam tekst bio u prvom planu.”, objasnio je pjevač i basist grupe, Mihael Prosen.

Lyric video napravio je sam bend, točnije Mihael Prosen i bubnjar, Tino Margan. Možda baš zato video ima neku nadrealnu atmosferu, iako se radi o vrlo jednostavnim kadrovima. No šuma liječi. I uvlači u sebe. A obronci Učke i okolica Labinštine daju tu magičnu atmosferu kao da se radi o domu vilenjaka i nadnaravnih bića. Dok pjesma zvuči kao da može biti soundtrack najaktaulnijim serijama poput Ozarka ili Handmaid’s Tale.

Atmosferski filmska glazba, moć šume, besprijekorni engleski jezik i stihovi koji savršeno opisuju (pro)padanje duše – sve to je Lo-Hi. Svakako poslušajte.

Foto: Ira John