Producent Nikola Rajović iz Crne Gore predstavlja projekte Soul3000 i HomeVibin
26. srpnja 2020.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Producent Nikola Rajović iz Crne Gore predstavlja projekte Soul3000 i HomeVibin

Poslije izvršne produkcije za novu pjesmu benda Who See “Amo popit po pivo”, Nikola Rajović i njegov BPM – Beats per Montenegro, predstavljaju još dva projekta: Soul3000 i single “Stihija” te Home Vibin, video DJ projekt.

Pjesma “Stihija” je prvi singl projekta Soul3000 na kojemu gostuje autor i producent Stefan Pantović.  Soul3000 je suradnja između mladog producenta Hamida Nišića (Soulastik) i Nikole Rajovića nastala u želji da se producira moderan izraz kroz suvremenu soul glazbu.

“Žanrovski tu neće biti ograničenja, od trapa preko novog disca do electro zvuka, jer cijenimo razne glazbene pravce i pokušavamo sve to objediniti na neki način. ‘Stihija’ je nastala na samom početku naše suradnje i želje da uradimo verziju odnosno remix za pjesmu ‘Pas odlazi u raj’ Stefana Pantovića. S obzirom da je nova verzija dobila svoj život i da smo na neki način postali opsjednuti novim vibeom, odlučili smo remix plasirati kao poseban projekt kako bi proširili zajedničku publiku.”, isitlu.

Singlom “Stihija” dominira opušteni ljetni zvuk, pored introspektivnog i emotivne lirike, glazbena podloga kreira specifičnu atmosferu. Moderno isproducirana ovo je pjesma napravljena po svim svjetskim standardima i donosi ono što je definirano kao good vibe ili chill vibe.

Drugi projekt Nikole Rajovića, HomeVibin, nastao je u karantenskom razdoblju godine i nastavio se u post-karanteni, te doslovno sadržava solo rad u svoja četiri zida. Home Vibin su DJ setovi rađeni uživo ili snimljeni samostalno u kućnim uslovima bez previše tehničkih pamagala, sirovo, uz prirodno svjetlo i bez montaže. Fokus je na izboru glazbe, a sam izbor na kvaliteti. Kroz setove se prezentira glazba koja se, nažalost, sve manje može čuti u medijima. Setovi su bogati soulom, funkom, jazzom i raznim fuzijama od organskih do elektroničkih.

“Imamo specijalne setove gostiju: DJ Marakua, Peđe Radovića i Dede iz Who See klape između ostalih. U vinil selekcijama su predstavljeni američki funk-fusion bend Budos Band, brazilski legendarni sastav Azymuth i kultni kompozitor library glazbe koji korijene vuče iz ovih krajeva, Janko Nilović, kao i mnogi drugi…U prilici ste da vidite i čujete selekcije balkanskog jazza ili reggaea kao i funka sa 7 inčnih singlica. Live setovi su kao rok trajanja imali svoje trajanje, setovi koji su postavljeni na YouTube, Mixcloud i Soundcloud su dostupni svima širom svijeta i sve to do daljnjeg.”, kaže Nikola.

Ovo je jedan od načina osnaživanja nezavisne scene, promocije pravih vrijednosti i podrška sugrađanima i zemljancima u borbi protiv stresa u ovoj vrlo izazovnoj godini. Projekt je financiran iz vlastitih sredstava, a sufinanciran od strane Muzičkog centra Crne Gore i Ministarstva kulture Crne Gore.

Foto: Nikola Knežević