Najavljen sedmi Zagorje blues etno festival
31. srpnja 2020.
Nikola Knežević (2369 Članci)
Podijeli

Najavljen sedmi Zagorje blues etno festival

Ovogodišnji Zagorje blues etno festival održat će se od 25. do 27. kolovoza na otvorenom u Zaboku i Klanjcu.

Jedini koncert koji će biti u zatvorenom prostoru u Svetom Križu Začretju bit će dostupan isključivo kao live prijenos na društvenim mrežama.

U utorak, 25. kolovoza od 17 sati i 30 minuta, kombinacijom edukacije i zabave, otvorit će se festival i to u Zaboku na terasi krčme Polanović. Koncerti počinju nakon seminara o bluesu i tečaju sviranja usne harmonike. Nastupit će ovogodišnji polufinalisti američkog IBC-a Bluzy Threesome iz Siska, zagrebački Be Sharp Band uz gostovanje usnog harmonikaša Kreše Oremuša i domaćin, Tomislav Goluban Band.

Drugi dan će na festivalu u Klanjcu u Parku Galerije Antuna Augustinčića od 19 sati svirati dva dueta u akustičnom izdanju, zagrebačko-samoborska country-rock kombinacija Tomislav Vedrina i Robert Bašić te ovogodišnji predstavnici na američkom IBC-u u duo kategoriji, novigradski Hele i Hutch.

Program u četvrtak, 27. kolovoza počinje isto u 19 sati, a predviđen je za mađarski duet Huckleberry Guys koji će u Muzeju Žitnica u Svetom Križu Začretju održati koncert koji možete pratiti na Facebook stranici festivala, nažalost bez publike.

Poštivajući aktualne epidemiološke mjere ograničen je broj posjetitelja pa požurite rezervirati svoje mjesto (Zabok: 0992250244, Klanjec: 049551002). Ulaz je besplatan!

Foto: Martin Turk