VIDEO: Marco Grabber i Edi Maružin iz Maružina poručuju – “A u p.m.”!
31. srpnja 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

VIDEO: Marco Grabber i Edi Maružin iz Maružina poručuju – “A u p.m.”!

Doba je korone, poplava i potresa, ali kao i uvijek svako zlo izgnjezdi neko dobro.

Bili su to prvi dani oslobađanja od potpune karantene i disocijalizacije, svatko je bio željan malo društva i smanjivanja socijalne distance, kad su se u Maružinima sreli Marco Grabber i Edi Maružin i odmah tu distancu smanjili. Kliknuli su se. Ovaj potonji polako je završavao rad na svom novom albumu i kad je Marco taj projekt čuo nije trebalo puno da se dogovore o suradnji. Odabrali su pjesmu i dogovor je pao – Marco će tu pjesmu isproducirati na svoj način i dati svoje viđenje te pjesme. Nakon višestrukih dolazaka, dogovora, izmjenjivanja mišljenja, druženja i popijenih boca dobrih vina, Marco je radni materijal pokupio, odnio u Ljubljanu i uz par svojih prijatelja pjesmi dao novo ruho.

A u p.m.! Da, tako se zove pjesma – “A u p.m.!” Pjesma o umoru, starosti i dugom putu. Ali da to ne mora biti tako strašno, pokazao je Edi kroz svoj sarkastični tekst i psihodelični trance blues što je Marko optimizirao svojim udjelom i pristupom i jedna nova, prilično atipična pjesma za naše područje bila je gotova. Vedra i vesela na kraju. Uz pomoć vrhunskih i svestranih glazbenika Roberta Pikla, Ivana Arnolda te Krešimira Tomeca. A u p.m.! Pokupili su još svojih par prijatelja, snimatelja Danijela Bartolića, montažerku/snimateljicu Marijanu Banko, mentora i inspicijenta Dražena Dobrilu te rovinjsko-zagrebačko-sveistarsku legendu Alena Matošovića Toppsyja Rašku….kako ga sve nisu zvali… i snimili su video spot. Kanfanarski štacijon i vlakovi još je jednom bili su prizorište za Edijevu glazbu, a u njemu se dobro našao i Marco, sad i kao redatelj spota. Oba kuntenta. “Dva kuntenta”, Edi Maružin i Marco Grabber, tako su se u istom trenu nazvali.

Dva svijeta su se spojila, a koliko je to dobro, procijeniti ćete vi sami kad preslušate pjesmu. I o tome ovisi budućnost ovog čudnog, ali efikasnog dvojca. A u p.m.!

Foto: Marijana Banko (NuNu Productions)