Britanski glazbenici obradili “Killing in the Name” RATM-a za Black Liver Matter fondaciju
2. kolovoza 2020.
Nikola Knežević (2797 Članci)
Podijeli

Britanski glazbenici obradili “Killing in the Name” RATM-a za Black Liver Matter fondaciju

Nekoliko desetaka britanskih glazbenika okupilo se kako bi snimili obradu velikog hita grupe Rage Against the Machine “Killing in the Name” i to u humanitarne svrhe.

Proteklih mjeseci mnogi su uputili pomoć, novčanu ili neku drugu, za pomoć fondaciji Black Live Matter, a koja je nastala nakon smrti afroamerikanca George Floyda kojega je ubio američki policajac proteklog svibnja. Mnoge pjesme postale su simbol novog pokreta, uključujući “Changes” 2Paca ili “Alright” Kendricka Lamara, a sada je aktualna “Killing in the Name” grupe Rage Against the Machine pogotovo zbog samog teksta koji se mogao čuti na prosvjedima – “fuck you, I won’t do what you tell me”.

Ranije ovog tjedna gitarist Ragea Tom Morello odgovorio je prosvjednicima na korištenje riječi ove pjesme i rekao kako su upravo za tu namjenu i nastale. Sada se više od 40 članova britanskog žestokog glazbenog žanra udružilo kako bi snimili ovu pjesmu i prikupili novac za fondaciju Black Lives Matter UK. Kako bi donirali novac posjetite gofundme stranicu.