Matija svira Arsena Dedića uskoro u Šibeniku
6. kolovoza 2020.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

Matija svira Arsena Dedića uskoro u Šibeniku

U ponedjeljak, 17. kolovoza, s početkom u 21:30 sati koncertom Matije Dedića na Tvrđavi Barone, obilježit će se peta godišnjica smrti jednog od najvećih.

Virtuozni koncertni program Matija svira Arsena provest će nas, potpuno intimistički, Matijinom interpretacijom Arsena i Arsenova bogatog glazbenoga naslijeđa. Naslijeđen od roditelja, glazbeni talent Matija intenzivno razvija od pete godine, kada je započeo svirati glasovir. Nakon završene srednje glazbene škole Vatroslava Lisinskog, Zagreb zamjenjuje jazz akademijom u Grazu koju je završio u klasi profesora Haralda Neuwirtha. Karijeru u Hrvatsku započeo je nastupajući s Boliers kvartetom i kvartetom Tamare Obrovac, s kojom još surađuje. Od tada se afirmirao, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj sceni nastupima po čitavom svijetu, a treba naglasiti kako je već 2002. godine nastupio na prestižnom Montreaux Jazz Festivalu kao jedan od 11 finalista koji su bili pažljivo izabrani iz međunarodne liste od 400 pijanista.

Puno si bolji od mene! – više ga je puta javno znao pohvaliti i sam Arsen.

Matija šibensku publiku često posjećuje, no prvenstveno treba izdvojiti koncert na Tvrđavi sv. Mihovila 2014. godine kad je s Arsenom i Gabi po prvi put nastupio zajednički. Iščekivani koncert Matije Dedića na Tvrđavi Barone evocirat će ne samo emocije Arsenove glazbe i stihova, već i emociju obitelji Dedić – Matije i Gabi – i njihove povezanosti i privrženosti Šibeniku i šibenskom.
Nakon pet godina, Arsen je i dalje u Šibeniku, a bit će i u nadolazećim vremenima, na čast i radost svim generacijama koje će moći uživati i sudjelovati u programima „Kuće umjetnosti Arsen“.

Ulaznice će biti dostupne ponedjeljka, 10. kolovoza online i fizički.

Organizatori – Tvrđava kulture – ističu kako će se koncert održati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Foto: Mare Milin