Post punk bend Fontaines D.C. vraća se u Hrvatsku
11. kolovoza 2020.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Post punk bend Fontaines D.C. vraća se u Hrvatsku

Irska post punk petorka na krilima s nestrpljenjem iščekivanog i hvaljenog drugog albuma “A Hero’s Death” vraća se pred hrvatsku publiku.

Jedno od najhvaljenijih debitantskih izdanja 2019. godine, “Dogrel” irskih Fontaines D.C. imali smo prilike upoznati na INmusic festivalu #14 u lipnju iste godine kada su oduševili okupljenu publiku na festivalskom Hidden stageu. Godinu dana kasnije, Fontaines D.C. prepoznati su kao jedan od najzanimljivijih mladih glazbenih sastava čiji drugi studijski album “A Hero’s Death” objavljen krajem srpnja 2020. godine, osim hvalospjeva kritike i publike, u prvom tjednu prodaje uspješno s vrha UK ljestvice izgurao čak i planetarno popularnu Taylor Swift. Novi album talentirane petorke uz rastuću slavu i opravdane simpatije publike donosi zreliji, kompleksniji i samopouzdaniji glazbeni izričaj u formatu jednog od nesumnjivo najboljih ovogodišnjih studijskih izdanja rock žanra. U svom drugom gostovanju na INmusic festivalu i u naponu kreativne i izvođače snage, nema razloga ni opravdanja da propustite jedan od najboljih post-punk sastava nove generacije.

Fontaines D.C. dolaze u lipnju 2021. godine na INmusic festival na zagrebaki Jarun te se pridružuju već potvrđenim nastupima The Killersa, Becka, Deftonesa, Nick Mason’s Saucerful of Secrets, The Lumineers, Belle and Sebastian, White Lies i Gogol Bordello. Festival će se održati od 21. do 23. lipnja 2021. godine, a ulaznice su već dostupne online, dok već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume održavanja jubilarnog izdanja INmusica.

Foto: Daniele Topete