Gibonni snima novi album! Nova suradnja s Vlatkom Stefanovskim i Nikšom Bratošem
18. kolovoza 2020.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Gibonni snima novi album! Nova suradnja s Vlatkom Stefanovskim i Nikšom Bratošem

Vlatko Stefanovski objavio je na svojem službenom Instagram profilu kako je završio snimanje gitara s Nikšom Bratošem za novi album Gibonnija.

Lijepa je ovo vijest za obožavatelje Gibonnija. Jedan od najboljih hrvatskih autora zadnji studijski album objavio je zajedno s Oliverom Dragojevićem 2016. godine (“Familija”), a ako ne računamo neuspjeh s prvim albumom na engleskom jeziku (“20th Century Man”, 2012.) onda je zadnji pravi i uspješan solistički album Gibonni objavio prije čak 10 godina (“Toleranca”).

Iza njega je ukupno 10 studijskih albuma, a tijekom cijele karijere pratili su ga izvrsni glazbenici poput Manua Katchéa, Pina Palladina, Vlatka Stefanovskog i Nikše Bratoša. Prva suradnja s Nikšom bila je na velikom hitu “Zlatne godine” 1993. godine, a s Vlatkom Stefanovskim našao se i na vjerojatno najboljim Gibonnijevim albumima “Judi, zviri i beštimje” i “Mirakul”. Stoga ova vijest posebno veseli i zbog tog podatka, ali i činjenice da se Gibonni vraća u svijet diskografije nakon četiri godine “stanke”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

just finished some guitar recording for the new #ginonni #album with #niksabratos

Objavu dijeli Vlatko Stefanovski (@vlatko_stefanovski_official)

Foto: Andrej Smolić