David Garrett obradio hit Bee Geesa “Stayin’ Alive”
21. kolovoza 2020.
Music Box (10946 Članci)
Podijeli

David Garrett obradio hit Bee Geesa “Stayin’ Alive”

Globalno priznati violinist David Garrett objavio je singl „Stayin’ Alive“, koji će se naći na njegovom nadolazećem albumu naziva „Alive – My Soundtrack“. Izdanje će biti objavljeno 9. listopada te će se na njemu naći Garrettov osobni odabir njemu najdražih soundtrack pjesama.

„Alive – My Soundtrack“ slušatelje će povesti na putovanje uzbudljivim svijetom Hollywooda te će na jednom mjestu okupiti Davidove različite interpretacije pjesama koje su se našle našle u popularnim filmovima i serijama. Izdanje će biti dostupno kao standard CD sa 16 pjesama i kao 2CD deluxe izdanje s 24 pjesme.

David Garrett više od 10 godina oduševljava publiku svojim crossoverom pop, rock i klasične glazbe. Među koncertima koje je do danas održao našao se i legendarni nastup Unlimited – Live in Verona, čija će snimka 30. kolovoza biti prikazana u odabranim kinima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Riječ je o koncertu koji je bio glazbeni vrhunac Davidove Unlimited turneje.

David Garrett jedan je od najpopularnijih violinista koji spajaju klasičnu i pop glazbu. Prve glazbene korake napravio je sa samo četiri godine, a s 13 godina postao je najmlađi izvođač koji je sklopio suradnju s diskografskom kućom Deutsche Grammophon, a 1999. godine, krenuo je na studij kompozicije i muzikologije na prestižnom Julliardu. Prvi crossover CD naziva „Free“ objavio je 2007. godine, a do danas je prodao milijune albuma i ostvario 24 zlatne i 16 platinastih naklada.

Foto: Christoph Köstlin (Studio 4)