JazzTimeRijeka & EuropeanJazzDays – Rijeka će od 2. do 5. rujna biti u znaku jazza
27. kolovoza 2020.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

JazzTimeRijeka & EuropeanJazzDays – Rijeka će od 2. do 5. rujna biti u znaku jazza

Epidemiološka situacija spojila je dva festivalska projekta, JazzTimeRijeka i EuropeanJazzDays, u višednevnu glazbenu poslasticu za ljubitelje jazz glazbe.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju njegovanja jazz izričaja, JazzTimeRijeka festival i ove će godine, 29. put za redom, otvoriti svoja vrata na radost svih ljubitelja vrhunske glazbe i predstaviti u svom programu glazbenike koje povezuje ljubav prema jazzu i “gradu koji teče”. Ove godine, zbog poznate nam epidemiološke situacije, festival će se održati u ranijem terminu i osloniti se na domaće jazz snage, a priklonit će mu se i projekt “European Jazz Days”.

European Jazz Days” novi je festivalski projekt u sklopu programa Europske prijestolnice kulture – Rijeka 2020, a zamišljen je kao višednevna prezentacija europske i lokalne jazz scene i jazz glazbe uopće. Jazz glazba predstavit će se najširoj publici kroz koncerte glazbenika iz Rijeke i okolice, koji predstavljaju svoje autorske projekte naslonjene na europsku jazz tradiciju i u kojima se promiče suradnja lokalnih i europskih glazbenika.

Od 02. do 05.rujna u prostoru Exportdrva u Rijeci nastupiti će:

2.9.2020.
Spart Jazz Quintet
Jed Becker’s Group feat. Elvis Stanić
Alba&Leo

3.9.2020.
GIIPUJA
Zvonimir Radišić TRIO
Love Runners Band

4.9.2020.
Marko Ramljak Band
Joe Kaplowitz “Organic Intelligence” trio
B’s FUNstallation

5.9.2020.
Robert Mikuljan quintet
Levačić/Kralj/Pavić Trio
Sterptet