IZVJEŠĆE/FOTO: Ines Tričković pokazala Dubrovniku kako Zdenko Runjić zvuči u jazz varijanti
26. rujna 2020.
Music Box (8838 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Ines Tričković pokazala Dubrovniku kako Zdenko Runjić zvuči u jazz varijanti

Dubrovačka jazz pjevačica Ines Tričković sa svojim sekstetom nastupila je u prostoru Lazareta u četvrtak, 24. rujna, promovirajući album “Runjić in Blue”.

Kiša je prijetila cijeli dan, ali večer je bila vedra, tako se nije moralo promijeniti lokaciju. Sedam pjesama nalazi se na spomenutom albumu i sve su predstavljene okupljenima, dok je sam koncert završen s pjesmom “Ništa nova” Olivera Dragojevića, a koja je također na albumu. Ines Tričković je u šali rekla kako im je za nju nestalo trake na snimanju. Nakon pljeska, za bis, ponovljena je pjesma “Lamento” koja je 2014. godine osvojila Porin za najbolju jazz izvedbu. Aranžer i trombonist Luka Žužić zaslužan je za izvedbe i zvuk s kojim nisu radili kompromise kako bi to bio pravi jazz album.

Na samom kraju koncerta publiku je pozdravio bubnjar Kruno Levačić uz poruku “vodite ljubav, a ne seks”. Koncert je održan u sklopu ovogodišnjeg Good Food festivala što je samo dio aktivnosti koje nam ovaj festival nudi.

Članovi seksteta su Ines Tričković, Luka Žužić – trombon, Grgur Savić – saksofon, Hrvoje Galler – klavir, Kruno Levačić – bubnjevi, dok je Zvonimira Šestaka za kontrabasom zamijenio Bojan Skočilić.

Piše/foto: Vedran Levi