Matt Berninger iz The Nationala objavio prvi solo album “Serpentine Prison”
21. listopada 2020.
Music Box (10948 Članci)
Podijeli

Matt Berninger iz The Nationala objavio prvi solo album “Serpentine Prison”

Matt Berninger, miljenik indie publike i frontman popularnog sastava The National, objavio je svoj prvi samostalni album „Serpentine Prison“. Iščekivanom su izdanju prethodili singlovi „One More Second“, „Distant Axis“ te istoimena „Serpentine Prison“, za koje su predstavljeni i videospotovi. 

Na albumu se našlo 10 pjesama, u čijem su nastajanju sudjelovala brojna imena kao što su Matt Barrick (The Walkmen), Scott Devendorf (The National), Gail Ann Dorsey (David Bowie) i Booker T. Jones. „Nalazim se u kreativnom razdoblju u kojem pišem više nego ikad. Osjećam se kao Bradley Cooper u filmu Limitless. Osjećam se sigurnijim, imam više samopouzdanja kad sam na pozornici, ali i kad su u pitanju moje pjesme. Ne znam što da napravim s toliko materijala, izgleda da ću morati snimiti više izdanja“, izjavio je Matt krajem prethodne godine za NME.

Glazbenik je svoj prvi samostalni album najavio objavom istoimenog singla „Serpentine Prison“, koji je publici predstavio u svibnju ove godine: „Ova je pjesma nastala krajem 2018. godine, tjedan dana nakon snimanja The Nationalovog albuma ‘I Am Easy to Find’. Jako sam dugo pisao pjesme za filmove, mjuzikle i druge projekte u kojima sam se morao zamisliti u tuđoj koži i interpretirati tuđe emocije. To je proces u kojem sam uživao, ali osjetio sam da je vrijeme da se vratim izražavanju vlastitih emocija“, otkrio je tada.

Berninger je sa svojim sastavom The National osvojio nagradu Grammy u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe („Sleep Well Beast“), a uz djelovanje u bandu i rad na samostalnoj glazbi, s popularnom je indie kantautoricom Phoebe Bridgers kreirao pjesmu za soundtrack filma Between Two Ferns: The Movie.

Foto: Sergio Albert