Poslušajte novi singl psihodeličnih breakbeat punkera Discohernia – “Pink flamingo”
1. studenoga 2020.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Poslušajte novi singl psihodeličnih breakbeat punkera Discohernia – “Pink flamingo”

Psychedelic breakbeat punkeri Discohernia prenose „noise“ kroz intrigantni glazbeni vokabular.

Bend je nastao za potrebe filmskog ostvarenja redatelja Antonia Nuića “Život je truba”, mada je prva iskra benda nastala još davne ’97. godine za potrebe još jednog našeg filma, kultnog “Mondo bobo” Gorana Rušinovića, ali to tada sadašnja dva člana nisu ni znali. Discoherniu čine Aljoša (bubanj), Cak (bass, vokal, 100 pedala), Stipe (truba, vokal) i Beuc (klavijature i čudni tonovi). Bend stimulira herniu s vrstom plesne glazbe (disco), a kroz žestoke ritam sekcije te psihodeliju kombiniraju trance, funky, jazz, disco relaksacije.

Nakon zapaženog singla i video spota „Promjena stanja“ te nakon što su sredinom svibnja organizirali prvi, pionirski drive in koncert kod nas, na parkingu Zračne luke Zagreb uz nastup i kolega iz zajedničke prostorije za vježbanje Kawasaki 3p-a, Discohernia je upravo izbacila novi singl „Pink Flamingo“.

Video koji prati singl “Pink Flamingo“ najava je albuma „Promjena stanja“ koji bi trebao izaći početkom studenog. Album je sniman tijekom prošle i ove godine u vlastitom studiju u Katranu u Zagrebu.

Na albumu će biti objavljeno 8 pjesama među kojima i zanimljiva pjesma „Lion Gates“ nastala u suradnji s Akleom Neon.

Glazbu i tekst na albumu potpisuju  Aljoša, Beuc, Cak i Stipe, a glazbeni producent je Hrvoje Štefotić osim za pjesmu „Lion Gates“ gdje produkciju potpisuje Pavle Klada. Spot i skladba „Pink Flamingo“ su posveta istoimenom i kultnom filmu američkog režisera Johna Watersa iz 1972. godine u kojem glavnu ulogu igra drag queen Divine, a podnaslov mu je „vježba lošem ukusu“. Ima li aktualnijeg komentara stvarnosti koja nas okružuje poručuje Discohernia. Video potpisuju Concept & camera Ivan Beuc, concept & act Nedjeljko Mikac Cak, a editing Elena Mikac.