Evergreen “Prolazi sve” u potpuno novom ruhu – Stjepan Jimmy Stanić najavio novi album
4. studenoga 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Evergreen “Prolazi sve” u potpuno novom ruhu – Stjepan Jimmy Stanić najavio novi album

Prolazi sve jedna je od najpoznatijih pjesama barda hrvatske glazbe, Stjepana Jimmyja Stanića, objavljena 1966. godine na EP-ju Đimi, a za koju glazbu i tekst potisuju Jimmy i Ivo Körbler.

Pedeset i četiri godine kasnije, ovaj vitalni 91-godišnjak predstavlja novu verziju ovog evergreena, ovaj put u aranžmanu cijenjenog dirigenta Josipa CvitanovićaProlazi sve, izvedena uz pratnju orkestra Josipa Cvitanovića, najava je novog studijskog albuma 91+ koji će svjetlo dana ugledati krajem studenoga.

Režiju spota potpisuje Marko Zeljković Zelja, a ideja iza spota je i više nego hvalevrijedna. Nakon potresa koji je u ožujku zadesio Zagreb, naša najljepša i najznačajnija koncertna dvorana, Vatroslav Lisinski, teško je stradala. Uz potres, sve nas je zadesila i pandemija virusa Covid-19, a sve je to utjecalo na funkcioniranje Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.
Spot je snimljen unutar same dvorane u kojoj su se tad nalazile skele, uz kadrove sa zagrebačkih ulica –  na ovaj način ukazuje se na iznimnu važnost i značaj “Vatroslava  Lisinskog”, dvorane koja je u punom sjaju opet zasjala 3. studenoga. Kako je izjavio Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog: “Usprkos svemu, borit ćemo se glazbom i nećemo posustati.”

U knjižici izdanja Nino Škrabe, književnik, dramatičar i publicist, piše“Jimmy Stanić postao je slavan izvedbama brojnih ‘vječno zelenih melodija’, a ovim albumom svjedoči da je ne samo svojim godinama nego i svojim najnovijim diskografskim pothvatom i on sam pravi pravcati JIMMY ZIMZELEN.”

Prolazi sve, Jutro će promijeniti sve, Moja kobila Suzy i Dimnjačar (u duetu s Barbarom Stanić) samo su neke od kultnih pjesama u novim aranžmanima Josipa Cvitanovića, ujedno i producenta albuma, uz tri potpuno nove pjesme: Smoky (u duetu s Barbarom Stanić), Mama Inez i obradu tradicionalne pjesme Dok sem bil ja dečko mlad.

Album će biti dostupan na svim streaming servisima od 13. studenoga, a krajem mjeseca naći će se i u fizičkoj prodaji.