Barry Gibb najavio novi album pjesmom s Jasonom Isbellom
8. studenoga 2020.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Barry Gibb najavio novi album pjesmom s Jasonom Isbellom

Barry Gibb (desno na fotografiji) iz legendarnih Bee Geesa najavio je novi studijski album koji je nazvao “GREENFIELDS: The Gibb Brothers Songbook, Vol. 1”.

Album je inspiriran njegovom dugogodišnjom ljubavi prema country i bluegrass glazbi, a sadržavat će 12 pjesama na kojima je ugostio sjajna glazbena imena među kojima su Dolly Parton, Sheryl Crow, Alison Krauss i Jason Isbell. S potonjim je snimio pjesmu “Words of a Fool” koja je prvi singl albuma. Pjesma je originalno snimljena 1986. godine za Gibbov solo projekt koji nikada nije ugledao svjetlo dana.

Novi studijski album Barryja Gibba izlazi 8. siječnja 2021. godine za Capital, producirao ga je Dave Cobb, a u pitanju je kolekcija klasičnih pjesama braće Gibb koje su dobile novu zvučnu sliku.

“Jako sam zahvalan što sam imao mogućnost raditi s Daveom i glazbenicima koji su došli do studija. Bili su svi jako susretljivi što su podijelili svoje dragocjeno vrijeme i talente. Inspirirali su me više od riječi kojima se mogu izraziti. Iskreno vjerujem da bi se Mauriceu i Robinu dopao ovaj album iz više razloga. Volio bih da smo svi zajedno mogli ovo uraditi…ali mislim da i jesmo”, bio je emotivan Barry.