“Naš Božić (potpuno neraskidivo)” je najljepša božićna priča u interpretaciji novih glasova
19. studenoga 2020.
Music Box (10880 Članci)
Podijeli

“Naš Božić (potpuno neraskidivo)” je najljepša božićna priča u interpretaciji novih glasova

Prije 26 godina Nina Badrić otpjevala je jednu od najljepših domaćih božićnih pjesama – hit Naš Božić, sada 2020. godine pjesma je dobila svoje novo ruho i novu interpretaciju nekih novih glasova.

Aleksandar Baić, Boris Štok, Eni Jurišić, Matija Cvek, Nika Turković, Nina Saffron, Noa Rupčić, Vjekoslav Ključarić i Željka Veverec otpjevali su pjesmu u novom gospel i gazbenoj produkciji Zvonimira Duspera Dusa.

“Ovog proljeća, brzo nakon lockdowna, javio mi se Branko Friedman i pitao me želim li producirati novu verziju starog božićnog hita “Naš Božić”. Imao je jasnu viziju gospel popa koji bi se pjevao zborski, tako da glavnu vokalnu liniju pjeva mali zbor sastavljen od vrhunskih vokala novijih generacija. Ideja mi se svidjela i odmah sam pristao. Brzo sam napravio prvi draft i dodao jedan dio, kojega nije bilo u orginanoj verziji, a onda smo pjesmu pustili da se “kiseli” do nakon ljeta kad smo krenuli u produkciju. Iskustvo rada s ukupno devet glavnih i osam pratećih pjevačica i pjevača bilo je stvarno nešto posebno… A završilo je na ostvarivanju mog novog rekorda – 137 kanala u miksu! Nadam se da će ova naša božićna pjesma, rađena s puno entuzijazma i dobrih vibracija, donijeti veselje, sreću i mir svim domaćim fanovima dobre glazbe.” – objasnio nam je Zvonimir Dusper Dus kako je nastala nova verzija ove božićne bajke.

Pjesmu su još instrumentalno začinili Igor Geržina na saksofonu, Hrvoje Rupčić na udaraljkama kojem je ovo bila još jedna prilika da surađuje sa sinom Noom te Davor Daga Devčić na gitari.

Foto: Vladimira Spindler