Božo Vrećo zakoračio u klupsku glazbu i postao čovjek od soli
20. studenoga 2020.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Božo Vrećo zakoračio u klupsku glazbu i postao čovjek od soli

Božo Vrećo je umjetnik čije stvaralaštvo ne poznaje granice – jedinstveni je to amalgam različitih glazbenih izričaja, naoko sukobljenih, no u njegovoj interpretaciji iznimno promišljenih.

Njegovi najnoviji singlovi, Saba i aktualni Čovjek od soli, kao i on su neponovljivi i ekstravagantni – Božo je hrabro je iskoračio u klupsku glazbu.

Pjesmu Čovjek od soli napisao sam ponukan legendom o Lotovoj ženi koja se osvrnula i pogledala ka gradu u plamenu i zabranjenoj ljubavi. Koliko puta smo se mi osvrnuli i pogledali u nešto što smo ostavili iza sebe i naizgled preboljeli, što nas je označilo, što smo voljeli… Jesmo li posle takve jedne nesretne ljubavi postali kamen i zatomili osjećanja i emocije, jesmo li poželjeli da se to njemu ili njoj isto dogodi, da se okamene. Jesmo li iz povrijeđenosti bili poput Lotove žene koja se osvrće za gradom u kome možda ostavlja onog kome njeno srce pripada, jesmo li spremni pomiriti se s time da nas taj neko nije znao voljeti i zadržati onako kako mi umijemo ili zaslužujemo, jesmo li spremni na žrtvu zarad ljubavi. Je l’ nam život mio i bez tog nekog i njegove naklonosti i prisustva, jesmo li sami sebi dovoljni, znamo li se voljeti i cijeniti to što jesmo. Najlakše je izgleda kamen postati, ili najteže, zapitajte se, no jedno svakako znam, priznati i živjeti s ranjenim srcem podvig je. Pjevam vam o tome, o svim srcima koja vole i onda kada nisu voljena,” izjavio je Božo povodom nove pjesme.

Pjesma je rezultat suradnje i simbioze s producentom Makom Kulenovićem koji stvara pod imenom Makhi Beatz i s kojim se Božo našao na istoj valnoj duljini, a rezultat je ovaj sjajni singl Čovjek od soliInspiraciju za tekst pjesme Božo Vrećo pronašao je na otoku VisuProputovao sam najdivnije otoke u Dalmaciji i našao sam na otoku Visu inspiraciju za sve napisano, i ta rečenica: ‘Od mene samo hridi i ovo more što se preliva’ govori o konstantnoj postojanosti ljubavi ma što da se dogodi jer mi smo te hridi, mi smo to more, neuništivi i kad nas tuga, kao i ljubav, ogoli, suočeni s odrazom sebe u moru suza koje smo isplakali.” Pjesmu upotpunjuje sjjan spot u režiji Dine Kadragića snimljen na predivnom Trebeviću, vodopadu Kravica i Ramskom jezeru.