Poslušajte “Jutro će promijeniti sve” Jimmyja Stanića u novom ruhu
28. studenoga 2020.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

Poslušajte “Jutro će promijeniti sve” Jimmyja Stanića u novom ruhu

Jutro će promijeniti sve jedna je od najpoznatijih pjesama barda hrvatske glazbe, Stjepana Jimmyja Stanića, izvedena prvi put 1968. godine na Opatijskom festivalu.

Glazbu potpisuje Petko Kantardžijev-Mlinac, a tekst Ivica Krajač, dvojica autorskih velikana.  Pedeset i dvije godine kasnije, ovaj vitalni 91-godišnjak predstavlja novu verziju ovog evergreena, ovaj put u aranžmanu cijenjenog dirigenta Josipa Cvitanovića. Jutro će promijeniti sve, izvedena uz pratnju orkestra Josipa Cvitanovića, drugi je singl s albuma “91+”.

Režiju spota potpisuje Marko Zeljković Zelja, a ideja iza ovog spota, kao i prvog za pjesmu Prolazi sve i više je nego hvalevrijedna. Nakon potresa koji je u ožujku zadesio Zagreb, naša najljepša i najznačajnija koncertna dvorana, Vatroslav Lisinski, teško je stradala. Uz potres, sve nas je zadesila i pandemija virusa Covid-19, a sve je to utjecalo na funkcioniranje Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski. Spot je snimljen unutar same dvorane u kojoj su se tad nalazile skele, uz kadrove sa zagrebačkih ulica – na ovaj način ukazuje se na iznimnu važnost i značaj “Vatroslava  Lisinskog”. Kako je izjavio Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog: “Usprkos svemu, borit ćemo se glazbom i nećemo posustati.”

Prolazi sve, Jutro će promijeniti sve, Moja kobila Suzy i Dimnjačar (u duetu s Barbarom Stanić) samo su neke od kultnih pjesama u novim aranžmanima Josipa Cvitanovića, ujedno i producenta albuma, uz tri potpuno nove pjesme: Smoky (u duetu s Barbarom Stanić), Mama Inez i obradu tradicionalne pjesme Dok sem bil ja dečko mlad. S pjesmom Mama Inez Jimmy Stanić nastupit će i na 68. izdanju Zagrebačkog festivala – vječiti mladić na našem najstarijem festivalu!

U knjižici izdanja Nino Škrabe, književnik, dramatičar i publicist, piše: “Jimmy Stanić postao je slavan izvedbama brojnih ‘vječno zelenih melodija’, a ovim albumom svjedoči da je ne samo svojim godinama nego i svojim najnovijim diskografskim pothvatom i on sam pravi pravcati JIMMY ZIMZELEN.”

U fizičkoj prodaji po cijeni od 89 kuna album će se naći u petak, 4 prosinca.

Foto: Samir Cerić Kovačević