Placebo, Yngwie Malmsteen i Gogol Bordello na Arsenal Fest u Kragujevcu 2021.
31. prosinca 2020.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Placebo, Yngwie Malmsteen i Gogol Bordello na Arsenal Fest u Kragujevcu 2021.

Svjetski i značajni alternativni bend Placebo, poznat po hitovima kao što su su “Every You Every Me”, “The Bitter End”, “Special Needs” i “Song to Say Goodbye”, potvrdio je da će nastupiti na Arsenal Festu, koji će biti održan 24., 25. i 26. lipnja 2021. godine u Kragujevcu!

Placebo gitarista i pjevača Briana Molka i basista Stefana Olsdala, prepoznatljiv po androginom izgledu i stavu, kao i osobenom spoju popa, punka, gotike, grungea i glam rocka, svirat će 24. lipnja na Main Stageu kao headliner Arsenala 2021, koji će biti održan pod sloganom “Snažno uz muziku”.

Prve večeri na Mainu potvrdila je nastup i visokoenergetska gypsy punk rock atrakcija Gogol Bordello. Na glavnoj festivalskoj pozornici dan kasnije balkan-ska-punk-reggae ekstravaganca Dubioza kolektiv proslavit će jubilej – deset godina od nastupa na prvom Arsenalu 2011. Druge večeri na Arsenalu nastupa i pionir Balkan Beata Djaikovski, a potvrđeno je i da će završne, treće večeri 26. lipnja na Mainu, prvi put u Srbiji, svirati svjetski gitaristički virtuoz gitare Yngwie Malmsteen.

Veliki napori su uloženi da, zbog pandemije Covid-19, odgođeni prvobitni program Arsenala 10 bude u cijelosti prebačen za Arsenal 2021, ali zbog nemogućnosti da budu usklađeni novi datumi u Kragujevac ipak neće doći planirani Sum 41 i Still Corners. Arsenal će u tjednima pred nama postepeno objavljivati i brojne ostale sudionike festivala koji se tradicionalno održava u prostoru na otvorenom unutar povijesnog “Kneževog arsenala”, tvornice municije iz 19. stoljeća smještene nedaleko od centra Kragujevca.

Festivalska ulaznica za Arsenal 2021 košta 3.000 dinara, samo tijekom novogodišnjeg popusta do 14. siječnja 2021. godine. Ulaznice kupljene za Arsenal 10 ostaju vrijede za Arsenal 2021 i nije ih potrebno mijenjati. Ulaznica za 23. lipnja, odnosno prve večeri Arsenala 10, vrijedit će za 24. lipnja Arsenala 2021.