Albina svoj debitantski singl snimila i na engleskom jeziku – poslušajte “No More Tears”
22. siječnja 2021.
Music Box (10952 Članci)
Podijeli

Albina svoj debitantski singl snimila i na engleskom jeziku – poslušajte “No More Tears”

Nekoliko tjedana uoči sudjelovanja na Dori 2021., na kojoj će se 13. veljače pjesmom „Tick-Tock“ natjecati za titulu predstavnika Hrvatske na Izboru za Pjesmu Eurovizije, Albina je objavila „No More Tears“, englesku verziju njenog zapaženog debitantskog singla „Imuna na strah“.

„No More Tears“ autorski potpisuje tim zaslužan i za pjesmu „Tick-Tock“ – cijenjeni hrvatski autor i producent Branimir Mihaljević (Oliver Dragojević, Nina Badrić, Željko Bebek, Franka Batelić…), Tihana Buklijaš Bakić, jedna od najprisutnijih voice-over artista u hrvatskom eteru, te Max Cinnamon, finalist francuskog nacionalnog izbora Destination Eurovision 2018.

„Snimanje engleske verzije mojeg debitantskog singla odvilo se brzo, budući da sam već bila uživljena i proživjela ovu pjesmu kroz njenu hrvatsku verziju. Baš kao i ‘Imuna na strah’, ‘ No More Tears’ ima neku svoju čar, rekla bih čak i da je u pitanju Disney štih, što mi se poprilično sviđa. Drago mi je da publika ima priliku poslušati je i u ovom obliku“, istaknula je Albina.

Singl “Imuna na strah”, koji je dospio u Top 20 na HR Top 40 listi najemitiranijih pjesama, također je nastao suradnji s Branimirom Mihaljevićem i Tihanom Buklijaš Bakić. Kao glazbeni perfekcionist, Albina je pjesmi u fazi nastajanja poklonila čitavu pažnju: „Kad radim na nekom projektu volim se tome u potpunosti posvetiti. Moja prva pjesma nije bila iznimka; bila sam u tome i glavom i srcem. Jako me veseli sve što se događa, znam da sam na pravom putu.“

Albina je za svoj debitantski singl snimila i prateći videospot, kreiran u zagrebačkom kazalištu Komedija uz profesionalni tim predvođen redateljicom Sandrom Mihaljević. Pjevačica je u spotu spojila ljubav prema glazbi i plesu te se po prvi put okušala u penjanju na svilu, u čemu su joj pomogli hrvatski plesači i akrobati Emil Kuzminski i Mateja Ivanković:

Objava pjesme „Imuna na strah“ nije Albinin prvi istup u glazbeni svijet. Splićanka je odrasla u obitelji koja je njegovala kreativno izražavanje kroz pjevanje, a prisutnost glazbe od ranog djetinjstva učvrstila je i njenu privrženost sceni. Za to je velikim dijelom zaslužan i „Music Talents“, glazbeno-edukativni projekt kojem se pridružila kao osmogodišnjakinja. Umjetničko sazrijevanje, koje je oblikovalo i šestogodišnje iskustvo sviranja klavira u glazbenoj školi, pjevačica je dodatno definirala i tijekom srednjoškolskih dana nastupom u mjuziklu Little Shop of Horrors, čija se priprema odvijala u Hrvatskome narodnom kazalištu u Splitu i koji ističe kao jednu od prekretnica u njenom životu. Spomenuto joj je iskustvo dalo priliku da otkrije mogućnost interpretiranja emocija kroz ples i glumu, koje i danas voli kombinirati s pjevanjem. Sva ta iskustva u glazbeno-scenskom okruženju formirala su Albinu kao pjevačicu koju je šira publika imala priliku početi upoznavati prošle godine tijekom showa The Voice  Hrvatska, a uskoro i kroz nastup na Dori.

Foto: Ante Odak