Foo Fighters objavili novi album “Medicine At Midnight”
5. veljače 2021.
Music Box (10918 Članci)
Podijeli

Foo Fighters objavili novi album “Medicine At Midnight”

Foo Fighters su objavili novi, deseti studijski album, „Medicine At Midnight” (Roswell Records/RCA Records/Menart). Prvi singl koji su otkrili s novog albuma, bio je „Shame Shame“.

Drugi singl je bila pjesma „No Son of Mine“ i na njoj čujemo zvuk onih koji su utjecali na Foo Fighters, kao što su Queen (Stone Cold Crazy), Motörhead (Ace of Spades/Iron Fist-era), Metallica (Kill ‘Em All, “No Son of Mine).

“Ovo je vrsta pjesme koja je jednostavno u svima nama i ako to u tom trenutku ima smisla, pustimo je iz sebe”, kaže Dave Grohl i ističe: “Tekst je namijenjen ismijavanju licemjerja samopravednih vođa, ljudi koji su krivi za počinjenje zločina, istih onih protiv kojih se navodno bore.” Treći singl „Waiting On A War“, izišao je na rođendan Davea Grohla, 14. siječnja.

Ako se čini da pjesma “Waiting on a War” ima emotivnu težinu u stihovima, to je zato jer uistinu ima. Dave Grohl ima osobnu anegdotu koja ga je nadahnula za pjesmu:

„Kad sam prošle jeseni vozio kćer u školu, okrenula se i pitala: „Tata, hoće li biti rata?”. To me rastužilo. Shvatio sam da ona sad živi ispod istog crnog oblaka koji sam ja osjetio prije 40 godina. Tog sam dana napisao “Waiting on a War”:  Everyday waiting for the sky to fall. Is there more to this than that? Is there more to this than just waiting on a war? Because I need more. We all do. Pjesma je napisana za moju kćer, Harper, koja zaslužuje budućnost kao i svako dijete.”

Produkciju novog albuma “Medicine at Midnight” potpisuju  Greg Kurstin i Foo Fighters, a uključuje 9 pjesama i ima 37 minuta.

Popis pjesama:

Making a Fire
Shame Shame
Cloudspotter
Waiting on a War
Medicine at Midnight
No Son of Mine
Holding Poison
Chasing Birds
Love Dies Young

Foto: Danny Clinch