Crvena jabuka priprema se za koncerte u Zagrebu i Beogradu
10. veljače 2021.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Crvena jabuka priprema se za koncerte u Zagrebu i Beogradu

Crvena jabuka, jedna od najpopularnijih pop grupa u regiji, uskoro će razveseliti svoje obožavatelje s dva koncerta koja će se tijekom ožujka održati u Zagrebu i Beogradu.

Koncerti su nastavak napornoga rada započetog još prošle godine kada je Crvena jabuka izdala svoj novi album Tvrđava, a koji se odmah po izlasku našao na prvom mjestu najprodavanijih domaćih albuma. Ovaj popularni bend predvođen legendarnim i nezamjenjivim Draženom Žerićem Žerom sprema se uskoro objaviti i peti službeni singl i spot s aktualnog albuma. Radi se o pjesmi Nebesko platno posvećenoj Davoru Papiću, ocu vizualnog identiteta Crvene jabuke.

Dvije godine nakon posljednjeg održanog koncerta u Beogradu, Crvena će jabuka ponovno 8. ožujka zasvirati u poznatoj Kombank dvorani. Koncertom naziva Nekako s proljeća ujedno će se obilježiti i Međunarodni dan žena, a bit će to jedan od prvih koncerata pred publikom nakon izbijanja epidemije koronavirusa. Samo dan nakon beogradskog koncerta, 9. ožujka, Crvena jabuka priprema prvi virtualni spektakl u Zagrebu, a koncertni repertoar sastavljen je od pjesama s novog albuma Tvrđava te starijih hitova uz koje su odrastale brojne generacije. Zagrebački virtualni koncert prvi je njihov takav koncert, a svoje obožavatelje pozivaju da budu dio te jedinstvene priče. U nedostatku publike koja baš uvijek doprinosi sjajnoj atmosferi na njihovim koncertima  organizatori Music Time u suradnji s Croatia Records posegnuli su za posebnim produkcijskim mogućnostima.

Foto: Bojan Lutringg