The Prodigy najavili snimanje svojeg prvog cjelovitog dokumentarnog filma
10. veljače 2021.
Nikola Knežević (2796 Članci)
Podijeli

The Prodigy najavili snimanje svojeg prvog cjelovitog dokumentarnog filma

The Prodigy su nakon smrti Keitha Flinta dovedeni u najteže stanje od samog osnutka benda, no nekako su smogli energije za nastavak života upravo vođeni ljubavi prema svojem prijatelju i dugogodišnjem članu benda.

Tako je osnivač benda, Liam Howlett, ubrzo nakon Keithove smrti objavio kako se ponovno vratio stvaranju nove glazbe, a sada će obožavatelje The Prodigyja obradovati i vijest kako se radi na snimanju prvog cjelovitog i od strane članova benda odobrenog dokumentarnog filma. Film će pratiti priču ovog kultnog engleskog benda, od samih početaka i utjecaja na njihov rad, ali i njihovog utjecaja na razvoj elektroničke scene do činjenice kako je ovaj bend vrlo brzo stekao status jednog od najvećih i najboljih live actova na svijetu.

Dokumentarni film će se realizirati u suradnji Maxima i Liama Howletta iz Prodigyja te Pulse Filmsa, a režirat će ga dugogodišnji suradnik Paul Dugdale. Prije ovoga Dugdale je radio na koncertnom filmu “The Prodigy: World’s on Fire”, a režirao je i brojne druge koncertne filmove poput onih The Rolling Stonesa, Coldplaya, Paula McCartneya…

“Film će biti divlji kao i bend”, rekao je.

“Nakon iznenadne smrti našeg brata Keefa u 2019. godini čini nam se kako je ovo najbolje vrijeme da ispričamo priču o našem bendu. Ovo je priča o kaotičnom i problematičnom putovanju naše bande, našeg benda, benda svih vas – The Prodigyja”, rekli su Maxim i Howlett u izjavi i dodali kako je ovo priča o braći u misiji da naprave buku, pokrenu ljudske duše i rasture zvučne sisteme diljem svijeta.

Foto: Mike Van Cleven