Spotify najavio uvođenje HiFi pretplate na određena tržišta kasnije ove godine
22. veljače 2021.
Nikola Knežević (2606 Članci)
Podijeli

Spotify najavio uvođenje HiFi pretplate na određena tržišta kasnije ove godine

Iako su streaming servisi većinu svijeta dostupni, ipak još ne možemo uživati u HiFi streamingu.

Spotify je upravo objavio vijest kako će ovu pretplatu uvesti na neka tržišta, a trenutno nije poznato na koja točno. Tako da će Spotify Premium članovi moći nadoplatiti svoj račun na Spotify HiFi. Ovu vijest najavili su na Stream On događaju 22. veljače na kojem su Billie Eilish i FINNEAS govorili o prednostima reprodukcije visoke kvalitete zvuka.

Spotify HiFi dostavlja glazbu u CD kvaliteti, odnosno lossless audio formatu, a trenutno pregovaraju s najvećim svjetskim proizvođačima zvučnika da Spotify HiFi bude dostupan i putem opcije Spotify Connect. Ujedno, Spotify tvrdi kako je streamanje visoke kvalitete audio zapisa konstantno jedna od najtraženijih opcija od strane korisnika.

Nije poznato na koja će se tržišta ova nova opcija odnositi, hoće li koštati dodatno novca i kada će se to točno dogoditi. No, jasno je kako ovom opcijom Spotify želi biti konkurencija Deezeru, Tidalu i Amazon Musicu koji imaju HiFi opciju u svojoj ponudi. Teško da će Hrvatska biti dio prvog vala država kod kojih će se uvesti HiFi opcija, ali uvijek možemo sanjati.

Inače, Spotify je najavio i proširenje svoje streaming usluge na 80 tržišta u svijetu, uključujući i ključna područja u Africi poput Obale Bjelokosti, Gane, Nigerije i Zimbabvea. Ovih 80 država čine jednu milijardu stanovnika, a skoro polovica njih trenutno koristi internet.