Bob Dylan objavio trostruki album s do sada nedostupnim snimkama i sessionom s Georgeom Harrisonom
1. ožujka 2021.
Music Box (10875 Članci)
Podijeli

Bob Dylan objavio trostruki album s do sada nedostupnim snimkama i sessionom s Georgeom Harrisonom

Trostruki album “1970” (50th Anniversary Collection) Boba Dylana (Columbia Records/Legacy Recordings/Menart) uključuje prije nedostupne studijske snimke baš kao i session na kojem gostuje George Harrison – iz svibnja 1970.

Snimke s albuma “Bob Dylan – 1970” su u limitiranoj verziji objavljene 4. prosinca kao dio izdanja Bob Dylan – 50th Anniversary Collection. Izvedbe iz 1970-ih su izazvale veliki interes i zahtjev da se ove povijesne snimke objave. Na Bob Dylan – 1970 su prije neobjavljeni dijelovi sa sessiona iz kojih su proizašli Self Portrait i New Morning, kao i sve studijske snimke nastale 1. svibnja 1970. s Georgeom Harrisonom. Slavni su glazbenici zajedno izveli devet pjesama među kojima su originalne Dylanove: One Too Many Mornings, Gates of Eden, Mama, You Been On My Mind) i obrade (the Everly Brothers’ “All I Have to Do Is Dream,” Carl Perkins’ “Matchbox”)…

“Bob Dylan – 1970” ima novu naslovnicu i bilješke Michaela Simmonsa. Snimke su nastale u New Yorku – od 3. do 5. ožujka i 1. svibnja 1970., u Studio B, Columbia Recording Studios, a snimke od 1. lipnja do 5. kolovoza i 12. kolovoza, u Studio E, Columbia Recording Studios.

Producenti albuma su: Jeff Rosen and Steve Berkowitz, a originalne sessione je producirao Bob Johnston.