Truth ≠ Tribe s “LA 1992” najavljuju “Zagreb Calling”
13. ožujka 2021.
Music Box (10589 Članci)
Podijeli

Truth ≠ Tribe s “LA 1992” najavljuju “Zagreb Calling”

Truth ≠ Tribe sa spotom za pjesmu „LA 1992“ otvaraju niz spotova koje je snimao Bojan Koštić i koji će pratiti kompilaciju „Zagreb Calling“.

Kompilacija okuplja deset alternativnih zagrebačkih bendova koji su početkom 2021. četiri dana snimali po jednu pjesmu u KSET-u. Pjesme će uskoro biti objavljene na vinilu (Menart), a uz Truth ≠ Tribe na ploči sviraju: Ivan Grobenski, Sfumato, Klinika Denisa Kataneca, Žen, Dimitrije Dimitrijević, Nemanja, Eine, The Gentleman i Porto Morto.

Truth ≠ Tribe  je primarno klupski bend koji koristi tradicijske ritmove u neobičnoj kombinaciji udaraljki i bubnjeva Nenada Kovačića, zvukove elektroničke tube Jurice Rukljića, jazz rokerskog pristupa gitari Nenada Sinkauza i saksofonske i druge puhače te melodije Maka Murtića.

O skladbi „LA 1992“, Mak Murtić kaže da je napisana kao svojevrsna refleksija na njegovo najranije djetinjstvo u urbanim sredinama. Baš je te godine proveo u Los Angelesu, taman kada su nastajali veliki prosvjedi vezani uz rasnu i etnicku netrpeljivost u SAD-u koja se nažalost i dan danas nastavlja:

„Skladba se veže uz obećanje grada i traženje identiteta u njemu pa tako nalazi svoje mjesto baš u zagrebačkoj underground sceni gdje svi stvaramo nove identitete neopterećujući se s onim poželjnim ili nepoželjnim. Tamo gdje nam je omogućeno biti ono što želimo, ali nekad je to samo naizgledno.“

Zagreb Calling se Truth ≠ Tribeu  svidio kao projekt jer objedinjuje njihove kolege, a možda i najbliže prijatelje na jednom mjestu:

„Kompilacija dokumentira jednu scenu koju je  glavni organizator Vedran Peternel zajedno s nama nedokumentirano živio i čiji je razvoj često i organizirao zadnjih godina, a mi smo sudjelovali sa sastavima: Mimika, Živa Voda, Truth ≠ Tribe i mnogima koji možda nisu preživjeli višegodišnju selekciju, ali su ostali u sjećanju i inspiraciji za daljnji rad. Taj dokument vremena će svakako ostati u sjećanju velikom dijelu zagrebačke publike i kreativne energije naših kolega, a možda ta energija potekne dalje od samog grada“, prisjećaju se članovi benda napominjući kako im je snimanje u KSET-u uvijek srcu blisko jer je KSET ujedno i njihov drugi dom.

Foto: David Šterpin