Jinjer ušli u studio i najavili datume ovogodišnje europske turneje
24. ožujka 2021.
Music Box (10596 Članci)
Podijeli

Jinjer ušli u studio i najavili datume ovogodišnje europske turneje

Ukrajinski moderni metal bend Jinjer dokazao je da nikada neće umanjiti svoj nemilosrdni tempo i nastaviti raditi prekovremeno, zbog čega su stekli reputaciju jednog od najboljih metal bendova danas.

S obzirom na to da mnogi njihovi videozapisi prelaze milionske preglede, a svaki njihov album do sada pobrao odlične kritike od kritičara i publike, bend ne staje s radom na novoj glazbi. Napokon su ušli u studio kako bi započeli rad na svom iščekivanom 4. albumu za Napalm Records. Bend intenzivno piše novi materijal tijekom posljednjih nekoliko mjeseci i obećava da će im to biti najefektnije izdanje do sada.

Basist Eugene Abdukhanov komentirao je: “Oni koji nas prate sigurno su već čuli da Jinjer prilično radi na novom materijalu od početka pandemije. To je jedna od onih situacija kada čak i najnegativnija i najstrašnija nevolja ponekad može imati pozitivan ishod. Lišeni živih turneja, uspjeli smo usmjeriti svu svoju kreativnost i frustraciju i pretvoriti ih u nove pjesme koje su, po mom mišljenju, najbolja glazba koju smo ikad napisali. Složen je, ali opet privlačan, vražji, ali s takvom paletom nota, zvukova i najvažnije: osjećaja … Ovaj novi album mogao bi cijeli žanr ekstremne glazbe podići na sasvim novu razinu i još više podići razinu muzikalnosti za ovaj bend i metal scenu općenito. “

Snimke se rade u studiju Kaska Records u Kijevu u Ukrajini, zajedno s izuzetno nadarenim i dobrim prijateljem benda, producentom Maxom Mortonom.

Jinjer su također najavili kratku turneju po izdanju albuma u 14 odabranih gradova širom Europe, zajedno sa švedskim specijalnim gostima, deathcore bendom Humanity’s Last Breath i francuskim filmskim metalcima Hypno5e.

Foto: Alina Chernohor