Davno izgubljeni snimci u novom videu Johna Lennona
3. travnja 2021.
Music Box (10723 Članci)
Podijeli

Davno izgubljeni snimci u novom videu Johna Lennona

Kao najava remasteriranog izdanja prvog (pravog) albuma neprežaljenog Johna Lennona i njegove životne partnerice, japanske konceptualne umjetnice Yoko Ono, objavljen je spot za novu verziju pjesme „Look At Me“.

U ovom video uratku možemo bar malo ući u intimu njihova doma snimljenog davne 1968-e. U njemu možemo vidjeti neke rekvizite koji su vremenom postali kultni dijelovi Lennonove memorablijske ostavštine kao što je prednja opna bas bubnja s omotnice “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ i uspravni klavir nizozemskih umjetnika Marijke Koger i Simona Posthuma, okupljeni u umjetničkom kolektivu naziva „The Fools“.

Na snimci se mogu vidjeti i članovi filmske ekipe, što zaista jasno prikazuje uvjete kojima su supružnici Lennon/Ono bili izloženi u tome vremenu. Gotovo bez privatnih i intimnih trenutaka, stalno pred budnim okom kamere.

Spot je najava objave deluxe box seta prvog albuma na čak 9 kompaktnih diskova koji sadrži 149 pjesama, točnije različitih pokušaja, demo verzija i neuspjelih snimaka iz vremena pripremanja ove ploče. Je li ovo krčmenje Lennonove ostavštine ili ne, ostaje na njegovim zagriženim obožavateljima i onima koji to nisu. Teška zadaća za štovatelje plićeg džepa, pogotovo ako ovaj box set izađe i u vinilnom obliku.