Upoznajte Annabelle, glazbenicu iz Praga koja osvaja Europu, a uputila je i poruku Hrvatskoj
8. travnja 2021.
Music Box (9659 Članci)
Podijeli

Upoznajte Annabelle, glazbenicu iz Praga koja osvaja Europu, a uputila je i poruku Hrvatskoj

22-godišnja glazbenica Annabelle novo je ime europske glazbene scene, i s nekolicinom tek objavljenih singlova polako osvaja radijske i digitalne liste kako svoje rodne Češke, tako i ostatka Europe!

Jedan od takvih je upravo “Medicine“, melankolična i iskrena pjesma koju vam ovom prilikom predstavljamo, zajedno s pratećim videospotom.

Ova pjesma opisuje čežnju za prijateljstvom i domom. Protekla godina sve nas je ostavila bez teksta, bila je potpuno neočekivana i upravo sam te osjećaje prenijela u ovu pjesmu“, otkriva Annabelle, koja je ujedno i autorica teksta i glazbe. Za produkciju pjesme se pobrinuo cijenjeni češki producent Dobrin Mitchev, dok videospot redateljski potpisuje mladi češki umjetnik Ales Valtr.

Porijeklom iz Praga, Annabelle je proteklih nekoliko godina provela u Londonu studirajući glazbu i skupljajući iskustvo nastupajući u lokalnim koncertnim prostorima. Pri povratku u rodni Prag, započela je stvarati vlastitu glazbu. Kao prvi singl predstavila je pjesmu “Dadae”, s kojom je dosegnula i Top 20 najemitiranijih pjesama u Češkoj, a zatim je uslijedila i objava singla “Anxiety”  kao i suradnja s producentom fiedlerski u njegovoj pjesmi “roles”.

Pjesma “Medicine” nastavak je njenog kreativnog zamaha, kao i prvi korak u predstavljanju pjesme koju u potpunosti samostalno autorski potpisuje. Nakon zamijećenog lokalnog uspjeha u rodnoj Češkoj, okreće se europskoj publici, među kojima je i Hrvatska – upravo tom prilikom, kratkom videoporukom je hrvatskoj publici predstavila sebe i svoj novi singl:

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Universal Music Hrvatska (@universalmusiccroatia)

Foto: Stepan Svoboda