Kygo napravio zaokret i bez tropskog house zvuka i vocal chopa objavio novu pjesmu
19. travnja 2021.
Nikola Knežević (2784 Članci)
Podijeli

Kygo napravio zaokret i bez tropskog house zvuka i vocal chopa objavio novu pjesmu

Kygo je postao poznat u svijetu upravo zahvaljujući tropskom house zvuku čiji je i kreator ili barem sukreator, a prepoznatljivo je i njegovo često korištenje vocal chop efekta zadnjih godina.

No, ono što je ovaj norveški DJ superstar sada objavio je zapravo totalno drugačijeg od onoga na što smo navikli ili od onoga što ga je proslavilo u svijetu, pogotovo kod nove generacije slušatelja. Pjesma se zove “Gone Are the Days” i u njoj je ugostio škotskog kantautora Jamesa Gillespiea koji je svojim specifičnim glasom i naglaskom ostavio posebne emocije. Zapravo u pitanju je balada temeljena na electro pop zvuku.

Pjesma je dobila i visualizer video koji nije klasični visualizer nego je u skladu s temom pjesme te laganom, lijepom i emotivnom melodijom. Cijeli video prati klavir kao sinonim za Kygoa i njegovo glazbeno razvijanje jer i danas sve svoje pjesme temelji na crno-bijelim tipkama. Većina njih nastaje na klaviru, a mnoge se potom završavaju na MIDI klavijaturama, no ovdje je ipak na kraju pjesme ostavio originalni klavirski zvuk. Sve to simbolizira ogoljenu verziju njegove house glazbe.

Foto: Johannes Lovund