Ruski virtuozi sviraju za HGZ
10. svibnja 2021.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Ruski virtuozi sviraju za HGZ

Jedan od najznačajnijih violončelista današnjice Boris Andrianov i svjetski poznati pijanist Andrej Gugnin na inicijativu Danijela Gašparovića, voditelja umjetničke organizacije Cristoforium, sviraju donatorski koncert za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda.

U petak, 14. svibnja 2021. ruski virtuozi daruju svoj nastup HGZ-u, najstarijoj hrvatskog glazbenoj instituciji. Violončelist Boris Andrianov i pijanist Andrey Gugnin izvest će sonate Alfreda Schnittkea i Sergeja Rahmanjinova, a prihod od ulaznica namijenjen je obnovi zgrade HGZ-a u Gundulićevoj ulici, teško stradale u zagrebačkom potresu prošle godine.

„Neizmjerno smo zahvalni Danijelu Gašparoviću što na pozornicu najstarije i najljepše koncertne dvorane u Zagrebu dovodi Andianova i Gugnina. Ovi glasoviti glazbenici svojim se donatorskim koncertom pridružuju brojnim umjetnicima koji su u godini nakon strašnog potresa darivali svoje izvedbe za obnovu HGZ-a. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez naše vjerne publike koja kupnjom ulaznica i dolaskom na koncerte daje svoju podršku.“ – kaže predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković.

Online prodaja ulaznica: https://hgz.kupiulaznicu.hr/ i na blagajni HGZ-a radnim danom od 11 – 13 i 18 – 20 sati te jedan sat prije početka koncerta.