Ludi objavio pjesmu i poručio: “Ovo je za moj narod koji godinama gaze političke hijene”
24. svibnja 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Ludi objavio pjesmu i poručio: “Ovo je za moj narod koji godinama gaze političke hijene”

Nakon uspješnih singlova “Emigrant”, “Hladan Svijet” te pretposljednjeg “Nije Bitno”, koji su ostvarili preko nekoliko stotina tisuća pregleda, Steve Mešić LUDI koji živi i djeluje u New Yorku, objavljuje svoj četvrti singl “HIJENE” u izdanju D’Knock Productiona na čelu s Darkom Juranovićem D’Knockom.

D’Knock se ponovno pobrinuo za produkciju, aranžman te je ujedno i autor pjesme zajedno s Ludim. Za mix i mastering pjesme zaslužan je Kruno Macola Licitar. Videospot je snimljen u New Yorku, točnije u Yonkersu u staroj napuštenoj tvornici gdje je Ludi htio metaforički prikazati realno stanje razrušenih kuća u potresu i vječitu borbu naših ljudi protiv korumpiranog sistema kojima je Ludi namijenio naslov “Hijene”.

Britko i bez dlake na jeziku, što je i inače obilježje njegovog stila, Ludi secira aktualno stanje u državi. U njegovim rimama redaju se potresi, pandemija, respiratori, doktori, sestre, navijači, Petrinja, Glina, Sisak… afere i malverzacije, ali i jačina ljudskog zajedništva.

“U samom spotu pojavljuje se i njemački ovčar Bela zahvaljujući mom prijatelju Saletu. Osim što je dresirana, te obučena za pratnju dronova, bilo je jako zanimljivo snimati kadrove s dronom. Jedan je čak uspjela uhvatit pri polijetanju, pa smo prekinuli snimanje i nabavili novi kako bi završili snimanje. Bela u spotu predstavlja nemilosrdni zakon koji nas proganja čitavo vrijeme, pa smo joj stoga navukli policijsku K9 uniformu. Kako se priča raspliće, Bela kao predstavnica zakona oglušuje se na zapovijedi koje dolaze od korumpiranog vrha, te postaje moja prijateljica nakon što joj ja odrepam svoju priču”, kaže Ludi.

Za video produkciju spota zaslužan je Ivan Radavić, a za montažu i color grading Danijel Kovačević (Studio 25). O samom singlu Ludi izjavljuje: “Ovo je pjesma za “male” VELIKE ljude koji jedva sklapaju kraj s krajem, koje političke “Hijene” nemilosrdno gaze već godinama, i sve one koji vole hip hop glazbu.”

Ludi radi na novom albumu zajedno s D’Knockom, a sudeći po trenutnom radu i naklonošću publike, ovaj dvojac ozbiljno napada sam vrh hrvatske hip hop scene. Pjesma je dostupna na svim digitalnim servisima, u izdanju labela D’Knock Production te uz distribuciju i publishing kompanije IDM Music.