RØLØ singlom “To ne to da” najavljuju treći album
27. svibnja 2021.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

RØLØ singlom “To ne to da” najavljuju treći album

RØLØ je splitski tročlani vokalno instrumentalni sastav različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Wizard Of Stone Mountain, Tihi sadist) koji svojim zvukom malo koga ne natjera na ples. 

Nakon debitantskog albuma „RØLØ“ iz 2016. godine, bend je redovito nastupao diljem Hrvatske na brojnim festivalima i manifestacijama poput Zagreb Beer Festa, Brucošijada FER-a, Šakan fest, Indirekt, Zagreb Design Week, Tam Tam, Let’s Rock…

Prvi, najavni singl s trećeg albuma sretna je pjesma o nesretnim vremenima. Slojevitost, a ponekad i kontradiktornost pravila ponašanja zbunila je mnoge pa često dolazi do raznih smiješnih situacija. Primjerice, kada u panici kupiš 10 tona wc papira i 80 tona margarina pa ih nemaš gdje skladištiti, ili kad od plastične kante za vino napraviš masku protiv zaraznih bolesti.” – kažu nam članovi benda. Sve ovo zamotano je u fankoidni plesni omot vašeg omiljenog splitskog benda RØLØ.

2018. godine RØLØ snima svoj drugi nosač zvuka “HØØP” u poznatom splitskom studiju “Propeler” pod budnim okom i uhom Jana Ivelića Pele. Za singl albuma izabrana je pjesma “Sol i postole” za koji je video spot režirala svjetski poznata modna fotografkinja Bruna Kazinoti.

Pjesme za treći album nastale su u pandemijsko doba. Producent albuma Jan Ivelić Pele gostuje na nekoliko pjesama u perkusionističkoj i vokalnoj pratnji. Na albumu se na veliku radost svih uključenih ukazuje i saksofonist Gordan Tudor. Pjesmu prati lyrics video za koji je zaslužan Bruno Dubravec.