Dunja Ercegović je Bad Daughter i otkriva svoju dark electro pop zvijer!
31. svibnja 2021.
Nikola Knežević (2841 Članci)
Podijeli

Dunja Ercegović je Bad Daughter i otkriva svoju dark electro pop zvijer!

Lovely Quinces? Ne! Dunja Ercegović? Ne! Bad Daughter? Da! Zapravo, i kao Lovely Quinces i kao Dunja Ercegović bila je “zločesta kćer”, a sada je to izrazila kroz moderan, dark electro pop način.

“Favourite Game” je prva pjesma s nadolazećeg albuma “Let Me Panic” koji će (vjerojatno) zaraziti Hrvatsku i regiju već ove godine. Iako je još ranije na Badncampu osvanuo njezin alter ego Bad Daughter, sada ga tek otkrivamo u punoj snazi. Dunja u nama izaziva opći naježitis koristeći svoj prepoznatljiv paćenički vokal, da ne kažem billieeilisheovski (op. a. teško ovo napisati). Uz to, producent Leonard Klaić dao si je oduška i sve upakirao u tamni electro pop zvuk koji prodire kroz zvučnike kao opasna zvijer. Zapravo, kao Bad Daughter. Bolji opis od “bad daughter” ne može ova pjesma dobiti.

Nekako me hvata osjećaj da bi ovo trebala biti prva pjesma koju želim čuti uživo kad se sve otvori u ovom ludom svijetu. Jer kad se pustimo s lanca – što želimo prvo čuti? Glazbu koja zvuči kao da je puštena s lanca! I želim stajati u prvom redu. Kraj zvučnika. Bez čepova za uši. Neka me povrijedi! To je Bad Daughter! Neće te samo podragati po kosi i reći da si najljepši, kao što bi to učinili tvoji “prijatelji” na Facebooku.

Ono što želim, osim izvrsne Dunjine tranformacije, ovdje posebno izdvojiti jest Leonard Klaić. Dečko koji je bubnjar grupe She Loves Pablo sve se više ističe kao producent. Godina 2020. je bila godina Leonarda Klaića koji potpisuje produkciju novih albuma She Loves Pabla, Mašinka, Daliborovog Granja i prvijenac grupe Malady Lane. Ti albumi mogli bi se opisati i kao nešto najbolje po pitanju alternativne glazbe u prošloj godini čime Leonard Klaić prilazi samom vrhu nove generacije producenata.

Ako bih trebao ocjenjivati ovaj singl onda bi dobio najvišu ocjenu. Bad Daughter je trenutno my favourite game, bez obzira što mi se već dva dana na Plejki preuzima “Red Dead Redemption 2”.