Gradske bitange misle ozbiljno – Valpovčani otkrili prvu pjesmu i najavili nastup u Vintageu
17. lipnja 2021.
Boris Abramović (222 Članci)
Podijeli

Gradske bitange misle ozbiljno – Valpovčani otkrili prvu pjesmu i najavili nastup u Vintageu

Gradske bitange, mladi bend iz Valpova koji djeluje oko dvije i pol godine, izbacio je svoju prvu autorsku pjesmu kojom se predstavljaju publici.

Članovi benda su učenici srednje (i osnovne) škole, i to Domagoj Ivić na vokalu, Mislav Šušić na gitari, Noa Ivanović na bas gitari i najmlađi među njima Matko Varžić na bubnjevima. Sviraju dva, tri puta tjedno, a probe održavaju u dvorcu Prandao Normann u Valpovu, pa ih s pravom možemo predstaviti kao pravi dvorski bend. “Kao da” je prva autorska stvar ovih školaraca kojom predstavljaju svoj rad, a među bendovima koji su im inspiracija ističu Azru čije su obrade ponajviše svirali.

Nadamo se da je “Kao da” samo početak jedne velike karijere ovih mladih dečki za koje možemo reći da uz školu žive za muziku.

Gradske Bitange već u petak 18.06. možete vidjeti u Zagrebu i uživo gdje nastupaju u ljetnoj bašči Vintage Industrial Bara u sklopu Supervala, jednog fantastičnog projekta koji je okupio na jednom mjestu puno mladih, školskih bendova. Nakon koncerta u Tvornici kulture prije dvije godine gdje se predstavio i o kojemu smo ovdje pisali, i prošlogodišnje pauze zbog pandemije, nastavlja u još jačem i većem obujmu predstavljanje mladih snaga i budućnosti domaćeg rokenrola.

Svakako ako ste u prilici navratite u Vintage i pogledajte i dajte podršku svim ovim mladim ljudima koji su za svoj način izražavanja odabrali muziku – sigurno nećete požaliti, a vjerojatno neće proći dugo vremena kada će neki od njih žariti i paliti po domaćim,možda i stranim pozornicama.

Među svima njima u Vintageu će biti i Gradske bitange koje su se sa svojom “Kao da” možda i prvi uključili u veliki rock’n’roll cirkus. Podrška Gradskim bitangama, podrška Supervalu i svim ovim mladim muzičarima, a naravno i starijima koji su im to omogućili, poglavito Ani Bajo i Antoniji Radoš, nastavnicama koje su pokrenule ovaj fantastični projekt Superval. Nadam se da će u neko dogledno vrijeme Gradske bitange, ali i ne samo oni nego i još pokoji bend koji nastupa u sklopu Supervala imati u Vintage Industrial Baru i svoje samostalne koncerte. Do tada uživajte u “Kao da”, prvijencu ovoga mladog benda.