Neno Belan i Josip Radić ostvarili suradnju za Splitski festival na pjesmi “Zvijezde”
21. lipnja 2021.
Music Box (9152 Članci)
Podijeli

Neno Belan i Josip Radić ostvarili suradnju za Splitski festival na pjesmi “Zvijezde”

“Zvijezde” su druga suradnja glazbenih kolega Josipa Radića i Nene Belana. Prvi put Neno je na hrvatskom prepjevao “Summer’s gone”, original u izvedbi odličnog sastava Kensington Lima, i predstavio nam “Lito umire”.

Pjesmom “Zvijezde” vraća se baladama, formi u kojoj je tijekom duge i bogate karijere napisao i izveo mnoge evergreene. Nova pjesma naći će se i na novom Belanovom albumu “Balade 2 – Lito umire”, nastavku legendarnog kompilacijskog albuma Đavola iz 1989. godine – “Balade – Kad se nađem u predjelu noći”.

Početna Radićeva glazbena ideja inspirirala je Belana koji ju je razradio, napisao tekst, a onda su zajedničkim snagama preslagivali i dorađivali i stvorili “Zvijezde”. Pjesmu ćemo premijerno ćemo čuti i vidjeti pred publikom na pozornici 61. Splitskog festivala na kojoj je prošle godine, zajedno sa Zoranom Kačić Čatipović, za duet “Čarobna stvar” (Neno Belan – Alka Vuica) primio “Zlatni galeb”, nagradu publike za pobjednika jubilarnog 60. izdanja festivala.

“Ljubavna balada, miriše možda na one moje stare pjesme, otprije 10, 20 i više godina, a govori o ljubavnom rastanku na jedan emocionalan, ali ipak i romantičan način. Saksofon je odlično odsvirao Jakša Kriletić Jordes, koji je prošle godine postao i novi pjevač legendarne Daleke obale, Veselim se nastupu u Splitu i svim nadolazećim svirkama pod zvjezdanim ljetnim nebom!” – kaže Neno.

Foto: Nikola Knežević