Tam Tam Music Festival – posljednji poziv za Hvar, nema se više što čekati
9. srpnja 2021.
Boris Abramović (293 Članci)
Podijeli

Tam Tam Music Festival – posljednji poziv za Hvar, nema se više što čekati

Najljepši “mali” festival u Hrvatskoj i ove godine se po deveti put održava na samom istočnom rtu našeg najsunčanijeg otoka Hvara.

SućuRaj je ponovo, nakon godinu dana stanke zbog ove grozne pandemije koja nas je snašla, domaćin Tam Tam Music Festivala koji se svih ovih godina od kada postoji već isprofilirao kao nešto najbolje što krajem srpnja spaja odličnu glazbu i provod uz odmor na najljepšem mjestu koje možete zamisliti. Ponavljam po već tko zna koji put da jedno mjesto koje u svojemu imenu ima i riječ Raj mora svakako biti nešto posebno, a SućuRaj to svakako i jest. Vrijedni organizatori su se pobrinuli, a imali su dvije godine za to, da program ovogodišnjeg festivala bude nešto posebno. Osim naravno samog glazbenog dijela festivala kojemu se glavni dio odvija na mjesnom igralištu, ove godine u glazbi ćemo moći uživati na još nekoliko lokacija, naravno u festivalskom kampu, a i u dvorištu mjesne škole. Festivalski line up je kao i svake godine vrlo pomno slagan, nije to neki drobljenac po sistemu za svakoga po nešto, ali na kraju će sigurno svi biti itekako zadovoljni.

Tako ćemo između ostalih vidjeti i čuti vrhunske nove snage beogradskog alternativnog rocka koje smo upoznali preko kompilacije Hali Gali, KoiKoi i Gazorpazorp uz koje su već tradicionalno možemo reći njihovi mentori i starosjeditelji Tam Tama, Repetitor, a uz njih Bitipatibi i Igralom, dok se s ove strane očekuju odlični nastupi Seine, Klinike Denisa Kataneca, Doringa i isto tako sućurajskih starosjeditelja Žen i M.O.R.T. Vjerujem da će The Getleman biti jedno lijepo iznenađenje festivala, a osobno jedva čekam da vidim uživo i belgijske noisere La Jungle. Sve nabrojano je samo dio glazbenog dijela festivala, a glazbeni dio je glavni, ali nikako i jedini dio vezan za ovaj festival na kojemu se svaki dan puno toga događa.

Organizatori su se pobrinuli da uz vrhunski glazbeni program na festivalu bude i puno dodatnih sadržaja. Kao i svake godine moći će se šetati s arheologom i saznati lijepih stvari iz povijesti (vrlo zanimljiva stvar), radionica sitotiska je nešto novo ove godine kao i slam poetry, a uz još hrpu toga zanimljivog u popratnom programu festivala možete se jednostavno prošetati par minuta do mjesta i pogledati neku od izložbi, performansa ili predstavljanja knjiga koje su organizirane u sklopu festivala.

Festivalski kamp je posebna priča. Smješten je u prekrasnu borovu šumicu pokraj gradske plaže Česminica na samo par metara od kristalno čistog mora i ima svu infrastrukturu i logistiku koje imaju i svi kampovi. Sama blizina mora, borova šuma i mala pozornica garantira da se i uz chillanje u kampu možete dobro provesti. Upravo svih ovih godina koje sam dolazio na festival u kampu sam upoznao puno krasnih ljudi sa svih strana i nadam se da ću ih nakon godinu dana stanke sve ponovo sresti na istom mjestu.

SućuRaj je mjesto na našem najsunčanijem otoku gdje se možete kupati na sjevernoj strani otoka, pet minuta kasnije na najistočnijem rtu otoka, a pet minuta kasnije na njegovoj južnoj strani. Zapadna strana ostaje hipsterima kojima je važno da im je ljetovanje skupo i fensi i koji vole piti pivo za pedesetak kuna. Ponuda hrane i pića na samom festivalu je odlično organizirana, ima svega za sve, a i u kampu su se organizatori pobrinuli da ničega nikome ne nedostaje.

Uglavnom, karta za kamp i za festival je više nego povoljna za ono što se dobije i oni sretnici koji uspiju dobiti karte za kamp i festival su više nego sretni, a ostali svakako mogu naći smještaj u mjestu kojega je uvijek bilo dovoljno, samo ipak treba potražiti i rezervirati na vrijeme. Jedno veliko iznenađenje ove godine je i festival prije festivala.

Naime Tam Tam Music Festival traje od 24.7. – 1.8., a netom prije toga u kampu i u mjestu održat će se Green Island Festival i to od 21.7. – 24.7. Festival je to koji se kako mu samo ime kaže bavi zelenim temama i u sklopu njega održat će se puno radionica, predavanja, akcije čišćenja, upoznavanje lokalnih OPG-ova i slično, a svi koji imaju karte za Tam Tam Music Festival mogu za vrijeme Green Island Festivala boraviti besplatno u kampu. Dvanaest dana kampa na Hvaru plus fantastičan glazbeni program za vrlo skromnu cifru novaca je nešto fantastično što nudi ovogodišnji program Tam Tam Music Festivala.

Svake godine čim s trajekta stupim na otok i na lukobranu vidim onaj veliki grafit SućuRaj osjećam se kao da sam došao kući, znam da ću sresti sve one koje sam vidio i prošle godine, a vjerojatno upoznati i neke nove ljude. Ukoliko još niste odlučili gdje ćete ovoga ljeta, a volite glazbu, dobro društvo i čisto more, dođite u SućuRaj na Tam Tam Music Festival. Jedan je to sasvim drugačiji Hvar od onoga s reklama. Ako dođete ove godine doći ćete i sljedeće, a tada ćete sigurno povesti još nekoga.

I na samom kraju ali ne manje važno, na Tam Tam Music Festival ove godine dolazi i Perica, a to sigurno nešto znači. Vidimo se svi u SućuRaju, zadnji poziv, nema se više što čekati!