Zvonko Radost seli Čakovec u Sax!
4. lipnja 2019.
Music Box (10596 Članci)
Podijeli

Zvonko Radost seli Čakovec u Sax!

Zvonko Radost pokreće seriju koncerata na kojima će predstaviti izvođače regionalne scene. Prvi grad kojem je pripala ta čast je Čakovec, a bendovi koji će ga predstaviti u četvrtak, 6. lipnja su Scifidelity Orchestra, Genova i Komedija.

Scifidelity Orchestra stilom i zvukom donosi vanzemaljske novitete, neuobičajene forme i vrhunsku zabavu. Bez obzira radi li se o univerzalnim jazz standardima ili originalnim autorskim djelima ovaj sastav donosi znanstveno-fantastičnu energiju koja oživljuje i najstarije kosti. Prvi važniji koncert održan je u VIP klubu u Zagrebu u studenom 2011. godine, a u međuvremenu su nastupali na mnogim mjestima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Austriji i Njemačkoj, što na ulici, što u klubovima. Prije dvije godine došli su i do finala Supertalenta u Hrvatskoj. Rado surađuju s mnogim umjetnicima na sceni, a aktualni sastav čine Filip Horvat (trombon), Stjepan Horvat (kontrabas), Benjamin Horvat (banjo) i Robert Pajić (klarinet). Aktualni album zove se Holiday Special i dostupan je na YouTube kanalu.

Genova je čakovečko-varaždinski bend osnovan krajem 2012. godine. Svoj prvi nastup uživo na demo festivalu okrunili su pobjedom te potpisali diskografski ugovor s Aquarius Recordsom. Genova je kroz ovih sedam godina nastupila na svim važnijim festivalima u regiji te odsvirala hrpu klupskih koncerata. Genova u prosincu 2016. godine izdaje svoj album prvijenac naziva «Genova» (Aquarius Records), a godinu kasnije potpisuje diskografski ugovor s Croatia Recordsom. 2018. godine ostvaruju svoju prvu glazbenu suradnju s karizmatičnim slovenskim kantautorom Zoranom Predinom i vrsnim hrvatskih pijanistom Matijom Dedićem. Genova će izvesti pjesme s albuma prvijenca, novonastale kompozicije te aktualne singlove. Uz energične izvedbe pjesama, publika će uživati u odličnoj atmosferi koju stvara ovaj bend.

Glazba benda Komedija kreće se u rasponu od rockabillyja i bluesa, preko rock i pop-etna, do brzih ska i punk ritmova kroz koje plešu razigrane swing dionice na klarinetu koji im daje kabaretski štih. Posebnu boju daje i hrapavi waitsovski drunk’n’blues vokal, što dodatno začinjava glazbu benda. Kombinirajući elemente tradicionalne hrvatske, makedonske, pa i klezmer glazbe sa suvremenim glazbenim žanrovima ovaj kvartet razigrava notno crtovlje i razmiče granice u glazbi.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 20 kuna i može se kupiti u utorak (11-13, 18-23h) isključivo u Saxu. Na dan će koštati 30 kuna. Početak koncerta je u 21h.