Najveći skladatelj filmske glazbe današnjice, Hans Zimmer, stiže u Ljubljanu
22. srpnja 2021.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Najveći skladatelj filmske glazbe današnjice, Hans Zimmer, stiže u Ljubljanu

Nakon svjetske turneje koja je na stadione, arene i druge otvorene prostore privukla više od milijun posjetitelja, skladatelj Hans Zimmer, nagrađivani Oscarima, Grammyjem i Zlatnim globusom, vraća se u veljači 2022. s novom europskom turnejom.

Na novom koncertnom spektaklu Zimmeru će se pridružiti njegov ansambl, orkestar i zbor, s kojima će izvoditi poznate hitove iz popularnih filmova, kao i nove kreacije. Uz to, Zimmer će na koncertima izvoditi pjesme koje rijetko izvodi uživo. Skladatelj Hans Zimmer tvorac je filmske glazbe i autor najutjecajnije filmske glazbe našeg doba. Skladatelj, koji je za hit “Dunkirk” u režiji Christophera Nolana, dobio 11. nominaciju za Oscara za glazbu u 2018. godini, inovator je posebnog formata za koncertnu izvedbu i istovremeno iskustvo filmske glazbe. Publika nesumnjivo može očekivati ​​raskošan nastup. Njegov prethodni koncertni show Hans Zimmer Live realizirao se između 2014. i 2019., iznenadivši i milijunsku publiku i kritičare. Umjesto da igra ulogu maestra s projiciranim filmskim scenama, Zimmer je na glavnoj pozornici nastupio kao glazbenik i domaćin s orkestrom, zborom i pratećim ansamblom, omogućujući slušateljima da u potpunosti urone u njegove vrlo popularne skladbe iz filmskog svijeta.

Europskom turnejom “Hans Zimmer Live – Europe Tour 2022”, popularni filmski skladatelj vraća se na koncertnu pozornicu na veliki zahtjev svih obožavatelja i ljubitelja njegove glazbe. S velikim zadovoljstvom Nu Coast i Semmel Concerts najavljuju dolazak Hansa Zimmera u Ljubljanu. 22. lipnja 2022. godine nastupit će u Areni Stožice, a ulazncie su u prodaji na svim mjestima Eventima ili na LINKU.

Foto: Dita Vollmond