Stigao je novi album Billie Eilish “Happier Than Ever”
30. srpnja 2021.
Music Box (10726 Članci)
Podijeli

Stigao je novi album Billie Eilish “Happier Than Ever”

Očekivano studijsko izdanje Billie Eilish „Happier Than Ever“ napokon imamo u prilici slušati u potpunosti.

Album koji je Billie napisala i producirala u suradnji s bratom Finneasom sadrži ukupno 16 pjesama među kojima su i ranije objavljeni singlovi „My Future“, „Therefore I Am“, „Your Power“, „Lost Cause“ i „NDA“.

„Željela sam napraviti bezvremenski album i to ne samo prema mišljenju drugih, nego bezvremenski album za samu sebe. Inspiracija je došla od starijih umjetnika uz koje sam odrastala, kao što su Julie London, Frank Sinatra i Peggy Lee. Upravo zbog toga se može reći kako su pjesme na albumu prilično razlikuju jedna od druge, što mi je u konačnici i bio jedan od glavnih ciljeva. Voljela bih kada bi se dobio dojam cjeline, no da ipak ne zvuči kada da iznova svira ista pjesma”, izjavila je Billie Eilish o svom najnovijem izdanju objavljenom nešto više od dvije godine od albuma prvijenca „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“, kojim je osvojila srca publike diljem svijeta i koji ju je pozicionirao kao jednu od najznačajnijih glazbenica svoje generacije. Novi album donosi potpuno novi zvuk i estetiku što je svojevrsni odraz odrastanja, umjetničkog, profesionalnog i osobnog.

„Tijekom stvaranja albuma prolazila sam kroz fazu velike samorefleksije te smatram kako se upravo to odrazilo i može osjetiti u samim pjesmama: unutarnji osjećaji, razmišljanja o samoj sebi te o stvarima koje sam doživjela ili događaji kojima sam prisustvovala“, komentirala je mlada umjetnica koja je nedavno javno otvoreno govorila o mentalnom zdravlju te problemima koje donosi popularnost u tinejdžerskim godinama. Ovoga puta o svojim najdubljim emocijama odlučila je progovoriti kroz glazbu: “Ranije sam se uvijek osjećala anksiozno i pod pritiskom, činilo mi se kao da ništa nije dovoljno dobro, kao da nisam dovoljno talentirana. Sada sam puno sigurnija u sebe i svoj rad. Puno sam radila na ovome i smatram kako je ovaj album došao u pravo vrijeme”.

Na albumu čiji je proces nastajanja, kako i naslov kaže („Happier Than Ever“) ali ističe i sama glazbenica ističe, nastajao prirodno, uz zabavu, lako i mirno, slušamo sljedeće pjesme:

1. Getting Older
2. I Didn’t Change My Number
3. Billie Bossa Nova
4. my future
5. Oxytocin
6. GOLDWING
7. Lost Cause
8. Halley’s Comet
9. Not My Responsibility
10. OverHeated
11. Everybody Dies
12. Your Power
13. NDA
14. Therefore I Am
15. Happier Than Ever
16. Male Fantasy

Foto: Promo