Uskoro počinje festival Lastovo.OTOKGLAZBE.2021
9. kolovoza 2021.
Music Box (10968 Članci)
Podijeli

Uskoro počinje festival Lastovo.OTOKGLAZBE.2021

Festival koji svake godine na Lastovo privlači ljubitelje glazbe i ove godine će se održati usprkos pandemiji te u skladu s epidemiološkim mjerama, a ulazak će biti moguć bez Covid potvrde i negativnog testa.

Lastovo.OTOKGLAZBE.2021. održava se i ove godine od 12. do 15. kolovoza u uvali sv. Mihovila. Festival je organiziran prema važećim epidemiološkim mjerama za kulturna događanja, pa će se tako koncerti slušati sjedeći, a za ulazak nisu potrebne Covid putovnice i negativni testovi.

– Nove mjere traže nove prilagodbe pa tako i ovogodišnje izdanje našeg festivala izgleda drugačije nego što smo navikli, sve aktivnosti moraju završiti do ponoć, ali važno je da se održava i da smo opet zajedno u uvali Mihajla, kazali su organizatori festivala iz udruge LA!UVO!.

Prisutne će zabavljati Trokut, Mangroove, Žen, Pitaj klince te neizostavni DJ D-GREE, a osim glazbenog programa osiguran je i bogati popratni sadržaj. Izložbe, radionice, projekcije filmova, natjecanja u odbojci na pijesku i boćanju te Tattoo kutak samo su dio aktivnosti koje će se održavati u uvali Mihajla.

– Kako bismo i lokalnom stanovništvu koje neće prisustvovati na festivalu omogućili da poslušaju bendove koji će navečer svirati, organizirali smo i live nastupe sluSHaj&guSHtaj na P, gdje će u jutarnjim satima nastupiti bendovi koji tu večer nastupaju na festivalu, poručili su organizatori festivala.

Festivalski kamp neće biti organiziran, a s obzirom na ograničeni broj sjedećih mjesta ove godine nema festivalskih ulaznica, već samo dnevnih. Cijena dnevne ulaznice iznosi 60 kuna, a na dan koncerta 80 kuna. Sve posjetitelje poziva se da svoje mjesto osiguraju na vrijeme kupnjom u webshopu, a svi oni koji kupe 4 ulaznice odjednom, dobit će 15 % popusta na asortiman festivalskog mercha.

Kupnjom ulaznice i bilo kojeg drugog proizvoda LA!majice posjetitelji direktno sufinanciraju festival i sve aktivnosti udruge LA!UVO!. Posjetitelji festivala uz predočenje kupljenih ulaznica dobivaju popust na turističke obilaske najljepših dijelova otoka, uključujući i hladnoratovske vojne objekte, a u suradnji s VISIT LASTOVO NOBULLSHIT HOLIDAYS.

Točna satnica bit će objavljena na društvenim mrežama festivala.

Foto: Jelena Vojinović